cover image
Egyéb

Harcolt az OSC, de a BL-ezüstérmes jobb volt

2018. január 13. 19:39

Petik Attila együttesének nem sikerült a bravúr a Bajnokok Ligájában, csak megnehezíteni tudta a 12–10-re győző horvát Jug Dubrovnik dolgát.

„A Jug odahaza életveszélyes, nemigen szokott pontot hullatni, azonban megpróbálunk bravúrt véghez vinni. Nehéz meccs lesz, de nagyon kellenek a pontok.”

Petik Attila csapata így utazott Dubrovnikba – a két hazai vereség (Brescia, Olympiakosz) után némi pontkényszerrel. Próbált is mindent megtenni a társaság, a horvátok vb-n berobbanó olasz pólósának, Renzutónak a két góljára Kovács Gábor és Gór-Nagy Miklós emberelőnyből válaszolt, ám a házigazda mégis kétgólos előnnyel zárta a negyedet, hiszen ezt követően Garcia és Benic mattolta a védelmet, Bisztritsányi Dávid kapust.

Tetézte a bajt, hogy a második felvonást újra Renzuto villanása nyitotta, így lett közte három, s ugyan kisvártatva Drasko Brugljan szépített, de Fatovic gyorsan válaszolt. Határozott volt Kobescsak mester csapata, OSC-gólra (Lukas Seman) góllal válaszolt (Benic), nem engedte igazán közel magyar vetélytársát.

Ez a tendencia folytatódott a nagyszünet után is, amikor ugyan Sava Randjelovics hozta mínusz kettőre a mieinket (5–7), ám erre két hazai gól következett: előbb Loncar húzta be a falból a labdát, majd némi fel-le úszást követően Garcia balja villant újra, ejtette át messziről Bisztritsányit. Úgy tűnt, nem lesz sok izgalom, ám az OSC becsülettel harcolt a BL-ezüstérmes ellen, s a negyed végén Kovács Gábor találata adott némi reményt.

Főleg úgy, hogy a záró menetben a sokáig sikeresen megállított a Jug támadásait Petik Attila együttese, sőt aztán az Ubovics által a jól védő Bijac ellen kiharcolt ötöst Erdélyi Balázs értékesítette, felcsillant a reményt a pontszerzésre. Ebből aztán nem lett sajnos semmi, hiszen Macan rossz kéz oldalról jobbal pattintott jól, majd Benic szerezte harmadik találatát. Amikor kellett, megrázta magát a házigazda, így tulajdonképpen végig kézben tartotta a partit.

Az OSC a végső dudaszóig odatette magát, mínusz négyről (8–12) a végén Erdélyi és Seman góljaival kozmetikázott – a Jug 12–10-re nyert. Az OSC-nek pedig máshol kell visszahoznia azokat a bizonyos pontokat…

"Nehéz meccs volt. A Jug jól értékesítette az elején a fórjait, onnantól csak futottunk az eredmény után. Megcsináltuk a helyzeteinket, szép gólokat lőttünk, de amikor egy gólra zárkózhattunk volna, akkor mindig elkövettünk egy hibát. A fiúk végig hajtottak, ebben nem volt hiba, de sokkal masszívabbnak kell lennie az elején annak, aki Dubrovnikban akar nyerni” – értékelt Petik Attila.

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 6. forduló
A-csoport
Jug Dubrovnik (horvát)–A-Híd-OSC–Újbuda 12–10 (4–2, 3–2, 2–2, 3–4)
Gólszerzők:
Renzuto 3, Benic 3, Garcia 2, Macan, Fatovic, Loncar, Jokovics, ill. Seman 3, Erdélyi 2, Kovács G. 2, Bruljan, Gór-Nagy, Randjelovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Dinamo Moszkva (orosz)–AN Brescia (olasz) 9–9
Partizan Beograd (szerb)–CNA Barceloneta (spanyol) 5–15
Olympiakosz Pireusz (görög)–Waspo Hannover (német) 11–7

Az állás
1. Olympiakosz 16
2. Dinamo Moszkva 11
3. Jug Dubrovnik 10 (69–51)
4. Brescia 10 (44–43)
5. Barceloneta 9
6. Hannover 6 (50–53)
7. OSC 6 (47–56)
8. Partizan Beograd 0
Vízilabda hírek
bl
eger
szolnok
osc
Bajnokok Ligája