cover image
Egyéb

Győzelemmel hangolt a BL-csatára az OSC

2018. január 10. 21:43

Az E.ON férfibajnokság pótolt rangadóján a Honvéd ezúttal nem tudta meglepni ellenfelét: a dubrovniki fellépésre is készülő hazaiak 9–4-re nyertek.

Az eltiltott Petik Attilát Tóth László, a klub utánpótlásedzője helyettesítette – nos, sokszor foghatta a fejét. A védekezéssel elégedett lehetett, hiszen szép fokozatosan bizonytalanították el játékosai a Honvéd fiataljait, ugyanakkor támadásban akadtak gondok. Speciel Decker Attila jelentette az egyik legnagyobbat, aki sorra védte a lövéseket. Mígnem a 4. percben időt kért a szakvezető, pattintást kért – Tóth Márton annak rendje és módja szerint fórban pattintott – jól. Több gól nem is született a negyedben.

OSC_Honved_ffi_02.jpg A másodikban sem változott sokat a játék képe: a küzdelmes meccsen Szivós Márton ugyan betalált, de Sava Randjelovics és Erdélyi Balázs is betett egy fórt, így 3–1-re ment az OSC. Egyik csapat sem játszott jól, sokat idegeskedhettek a kispadok. Térfélcsere után Salamon Ferenc és Hegedüs Gábor is gólt jegyzett fórból, magabiztosan vezetett így a házigazda, amelyben Bisztritsányi Dávid jól teljesített a kapuban. Utána viszont a Vad Lajos által felrázott Honvéd percei következtek: Manhercz Ádám és Simon Roland lőtt gólt fórból, így látótávolságon belülre kerültek a vendégek.

No de aztán a negyedik negyedben hamar lerendezte a dolgot az OSC: Nemanja Ubovics, Erdélyi és Salamon révén ment el 8–3-ra, így belefért egy Decker által kivédett ötméteres is OSC oldalon. Andrei Balakirev megszenvedett egy fórért, majd belőtte, hogy aztán Ubovics és Simon Roland csetepatéja záródjék páros végleges kiállítással. Érdemben Tóth gólja jelentette az utolsó eseményt, így lett 9–4 a vége az OSC-nek, amely visszavágott az októberi 6–12-ért, és győzelemmel hangolt a szombati, Jug Dubrovnik elleni BL-csatára.

OSC_Honved_ffi_03.jpgTóth László, az OSC megbízott edzője: „Nem játszottunk jól, bár az eredmény nem feltétlen ezt mutatja… Rengeteget hibáztunk támadásban, bizonyos helyzeteket higgadtabban kellett volna kezelni, hogy más mederbe menjen a csata, mert bizony voltak olyan pillanatok, amikor az ember csak kapkodja a fejét. Hátul stabilak voltunk, remek kapusteljesítmény láttunk, fenn voltak a blokkok, ezt a részét maximálisan megcsinálták a fiúk.”

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: "Csapatként tudtunk funkcionálni megint. Öt-háromnál támadtunk, komolyan meccsben tudtunk lenni, ami nagy szó, hiszen ne feledjük, az OSC BL-csapat, mi meg nem. Sajnos a góllal, a gólokkal adósok voltunk, úgy éreztem, az emberelőnyök ma nekünk büntetést jelentettek, voltak olyan hibák, amelyeke látva vakarózott az ember. Szivós Marci jól játszott, Decker Attila megint jól védett, és csak ki tudtunk próbálni fiatalokat egy ilyen hőfokú meccsen.”

E.ON férfibajnokság, B-csoport, a 8. fordulóból elhalasztott mérkőzés
A-Híd-OSC-Újbuda–RacioNet-Honvéd 9–4 (1–0, 2–1, 2–2, 4–1)
Gólszerzők:
Salamon F. 2, Erdélyi 2, Tóth M. 2, Randjelovics, Ubovics, Hegedüs G., ill. Szivós, Manhercz Á., Simon R., Balakirev
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A csoport állása:
1. Eger 24 pont (8 mérkőzés)
2. OSC 21 pont (9 mérkőzés)
3. Miskolc 16 pont (9 mérkőzés)
4. Pécs 13 pont (9 mérkőzés)
5. Honvéd 13 pont (9 mérkőzés)
6. Tatabánya 10 pont (8 mérkőzés)
7. Szentes 6 pont (9 mérkőzés)
8. Szeged 0 pont (9 mérkőzés)
Vízilabda hírek
osc-honvéd
osc
honvéd