cover image
Egyéb

Íme, a spanyolok elleni válogatott keret!

2018. január 2. 16:25

Märcz Tamás szövetségi kapitány megnevezte csapatát a Spanyolország elleni Világliga-mérkőzésre (január 16.), amelyet Hódmezővásárhelyen 20 órától rendeznek. A Gyarmati Dezső nevét viselő uszodában 18:30-tól dombormű és emlékfal avatással emlékeznek majd a legendára.

A hollandok elleni idegenbeli 13–6-os győzelem volt úgymond a „bemelegítés”, most jöhet majd a java: avagy világbajnoki ezüstérmes férfiválogatottunk két hét múlva Spanyolországot fogadja a Világligában!

Märcz Tamás megnevezte keretét a hódmezővásárhelyi mérkőzésre, amelyben három változtatást eszközölt az előzőhöz képest – ezúttal bekerült Bátori Bence, Török Béla és Vadovics Viktor.

„Gyors, dinamikus vízilabdát játszó spanyol együttest látunk vendégül, nehéz mérkőzésre számítok, de pont ilyen jellegű mérkőzésekre van szükségünk. Viszonylag tapasztalt, de mégis fiatal, az utolsó kerethez hasonló csapatot állítottam össze – fontos, hogy valamennyire összeszokottság, egymásra épülés legyen jellemző, hiszen a sűrű versenynaptár miatt kevés a lehetőség az együttlétre, ezeket az alkalmakat kell megragadni. Vadovics Viktor az új arc a csapatban, régóta figyelem, korábban is szerettem volna meghívni, de sérülései miatt erre nem volt lehetőségem. Hosszú idő után három balkezessel áll ki válogatottunk, kíváncsi vagyok, miként működik majd, hogy szinte mindig lesz két balkezes játékos a vízben” – fogalmazott a szövetségi kapitány, akinek ezúttal sem lesz egyszerű a helyzete, lévén három nappal a Világliga-parti előtt BL-meccseket vívnak az élcsapatok, az OSC és a Szolnok ráadásul idegenben…

„Ez a helyzet, el kell fogadni, de az ellenfeleknek, így a spanyoloknak sem könnyebb, hiszen sok játékosuk szintén BL meccseket játszik még szombaton. Egyeztettem Cseh Sándorral és Petik Attilával, akik külföldi helyszínekről térnek majd vissza csapatukkal, megtudtam tőlük, hogy vasárnap várhatóan már itthon lesznek. Az első közös edzésünket már a meccs helyszínén, Hódmezővásárhelyen tartjuk hétfőn délután. Kedden, a mérkőzés délelőttjén szintén lesz egy tréningre lehetőségünk, ezen a két edzésen kell majd egymásra hangolódniuk a játékosoknak. Remélem, hogy nagyszámú közönség előtt játsszuk majd a mérkőzést, amin szeretnénk idehaza tartani a három pontot” – tette hozzá Märcz Tamás.

A mérkőzéshez kapcsolódik majd egy nemes megemlékezés is: háromszoros olimpiai bajnok legendánk, Gyarmati Dezső emlékére dombormű és emlékfal avatás lesz 18:30-tól az uszodában.

A spanyolok elleni keret
Kapusok: Nagy
Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Jansik Dávid (Szolnok), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Vízilabda hírek
világliga
férfiak
märcz tamás