cover image
Egyéb

Elhunyt Szántó György

2017. december 29. 10:01

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 83. életévében, hosszú szenvedés után elhunyt Szántó György egykori utánpótlás vízilabda edző.

1971-ig a BVSC-ben, majd 1971-1979. között a BSE-ben tanította a gyerekeket a játékra. 1980-tól egészen 2002-ig a Bp. Spartacusban, majd a BHSE-ben folytatta edzői munkáját. Csapataival többször nyert bajnoki címet, és sokszor állhatott fel a dobogóra is. Büszke volt, hogy olyan mesterektől tanulhatta játékosként a szakmát, mint Laky Károly és Gergely János.

Legsikeresebb tanítványai között volt többek között Dr. Kemény Dénes, Horkai György, Gém Zoltán, Bárány Attila. Munkássága elismeréseként 1997-ben megkapta a Magyar Sportért Kitüntető Címet. Nagyon szerette a gyerekeket és a vízilabdát is. Következetes, szigorú, szenvedélyes és temperamentumos embernek ismerték a medence szélén, aki a gyerekekből igazi csapatot, összetartó közösséget formált. Tanítványai nem feledkeztek el róla idős korára sem. Tartották vele a kapcsolatot, segítették a gyógyulásban és rengeteg szeretetet kapott tőlük az utolsó időszakban is.

A végső búcsú 2018. január 18-án, csütörtökön 13.00 órakor lesz a Farkasréti Temető Makovecz-ravatalozójában. Emlékét örökké őrizzük!
Vízilabda hírek