cover image
Egyéb

Tippmix Szuperkupa: ezt is behúzta a Szolnok

2017. december 22. 19:02

Cseh Sándor együttese az Egert 7–4-re győzte le, így 2017-ben ötből ötödik trófeáját szerezte meg.

Más-más hangulatban várta a férfi Szuperkupát a két együttes: a Szolnok a Recco legyőzése után a holland Alphen otthonából hozott el három BL-pontot, míg az Eger Berlinben (ahol a Szolnok is nem mellesleg) vérzett el szerdán este. A hevesiek a hírek szerint Dabrowski Norbert vezetedző javallatára a meccs után afféle „kibeszélő tárgyalást” vitték véghez még Németországban, bíznak abban, az őszinte megnyilvánulások előre lendítik majd a BL-ben ha nem is nehéz, de talán nem várt helyzetbe kerülő csapatot.

A felek ezen találkozója amúgy a Szuperkupa-serleg elhódítása mellett speciel a januári és februári egymás elleni BL-mérkőzések miatt is bírt presztízsjelleggel. Még ha tudni lehetett, így év végén meglehetősen fáradt urak ugranak majd vízbe. Így is lett. Az első negyedben Jansik Dávid, Aaron Younger és Zalánki Gergő gólt jegyzett a hevesi kapu előtt, illetve átellenben az egriek harmadik fórját Angelos Vlachopoulos beverte, amúgy inkább hibákat fedezhettünk fel. Na, jó, remek blokkokat – megközelítés kérdése.

MVLSZ_szolnok_Eger_ffi_20171222_Madar_David_510.jpgA második negyedben azonban már egyértelműen érződött az elcsigázottság, fórban mentek rossz helyekre a labdák. Hiába oldotta meg jól az Eger a szolnoki centerek bekkbe kényszerítését, ha emberelőnyben nem találta az utat Nagy Vikor kapujába. De túloldalon is akadozott a támadójáték, mondjuk úgy, a küzdelem dominált. Mindenestre dr. Kemény Dénes jelképesen adott esélyt a partinak, amikor egy Zalánki-lövés után a fáról a lelátóra, Vári Attila kezében landolt labdát elvette, s némi gondolkodás után visszaadta játékra…

A felejthető 0–0-ás negyedet aztán térfélcsere után egy 3–2-es követte, avagy voltaképpen azt mondhatjuk: a Szolnok rutinosan haladt előre. Andrija Prlainovics gólja után volt 4–1, majd hosszú fel-le úszkálást tört meg Sztrahinja Rasovics blokkról bepattanó lövése. Majd egy egri támadás után Prlainovics fordult le, s Nagy Viktor némi hezitálás/óvatoskodás után passzolt pontosan – a felettébb felhevült állapotban lévő Cseh Sándor már korábban szerette volna. Ők ketten voltak leginkább tűzben – ez elég volt a Szolnoknak. Elég, mert Zalánki is magabiztos volt fórban, s odaát csak egy ötöst sikerült összehozni (Rasovics belőtte), így 6–3 állt a táblán.

Az utolsó negyedben a hibák, a fáradtság néhol a cérnaszakadás-közeli állapotba, vagy éppen oda (lásd Milan Akekszics reklamálása, végleges kiállítása) csúcsosodott ki, amúgy meglepetés nem történt. Lőtt egy meglehetősen érdekes gólt Kis Gábor, erre válaszolt Uros Csucskovics, érdemileg ennyi, 7–4 lett a vége.

MVLSZ_szolnok_Eger_ffi_20171222_Madar_David_511.jpgA Szolnok a naptári évben így a magyar bajnokság, a BL, az Európai Szuperkupa, a Magyar Kupa után a Szuperkupát is megnyerte: ötből öt. Erre mondják: pazar.

Az érmeket, a Szuperkupát dr. Beck György, a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke, a Vodafone Magyarország elnöke adta át.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: „Nem játszottunk igazán jól, nem játszottunk gyorsan sem, az egész találkozó kicsikét lassú volt. Sokszor elléphettünk volna, és lezárhattuk volna még hamarabb a meccset, de nem tettük meg. Viszont volt egyetlen egy nagyon pozitívum: nagyom akartunk győzni. A védekezésben mindent megcsináltunk, amit megbeszéltünk, ennek köszönhetjük a győzelmünket, és annak, hogy a játékosok akármilyen fáradtak voltak a héten, fel tudták magukat úgy állítani, hogy úgy mentek be a vízbe, hogy szerettünk volna győzni.”

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: „Ugyanúgy, mint eddig az évben, pontosan ugyanaz történt: jobb volt a Szolnok azzal, hogy masszívan védekezett, és nagyon nehéz volt ellenük támadni. Nyilván nekünk is jól kell ahhoz védekezni, hogy egy ilyen mérkőzést tudjunk velük játszani. Felőrlődünk ebben. Pontosítani kell dolgokat. Hosszú távon nekem nincs bajom ezzel a mérkőzéssel, jól megmutatja, hogy mi az, amit csinálnunk kell ahhoz, hogy utol tudjuk érni januárra, februárra a Szolnokot, akikor fordulunk velük a BL-csoportban.”

MVLSZ_szolnok_Eger_ffi_20171222_Madar_David_509.jpgTippmix Szuperkupa, férfiak
Szolnoki Dózsa–ZF-Eger 7–4 (3–1, 0–0, 3–2, 1–1)
Komjádi-uszoda, vezette: Németh A., Mucskai P.
SZOLNOK:
Nagy V. – Gocics, Bátori, Zalánki 2, Mezei, Prlainovics 2, Jansik D. 1. Csere: Hangay, Alekszics, Younger 1, Csuk. Kis G. 1, Fülöp. Vezetőedző: Cseh Sándor
EGER: Mitrovics – Sz. Rasovics 2, Hosnyánszky, Lőrincz, Decker Á., Vlachopoulos 1, Bedő. Csere: Angyal, Avramovics, Kovács G., Csucskovics 1, Hárai, Sári. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
szolnok
eger
szuperkupa
tippmix