cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

„Bizonyítottak a lányok, megérdemelt a siker!”

2017. december 19. 21:55

Bíró Attila büszke csapatára, amely a Világliga európai selejtezőjében 10–9-re legyőzte a vb-ezüstérmes Spanyolországot. A szövetségi kapitány köszönetet mondott a csapat hű szurkolótáborának is.

Mint beszámoltunk róla, női válogatottunk fantasztikus hangulatú mérkőzésen fantasztikus játékkal 10–9-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot a Világliga európai selejtezőjének 2. fordulójában.

A mérkőzés után együtt ünnepelt a csapat és a szurkolótábor, majd Bíró Attila szövetségi kapitány honlapunknak így nyilatkozott: „Azt tudni lehetett, hogy mi nem vagyunk jobbak ennél a csapatnál három-négy, akár öt góllal, függetlenül attól, hogy a lányok olyan tempót diktáltak, és olyan precízen, jól játszottak három-három és fél negyedig. Törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb lesz egy kis hullámvölgy a játékunkban. Úgy gondolom, totálisan megérdemelt győzelmet arattunk, és bebizonyították ezek a játékosok itt, egy újjáalakuló válogatottban, hogy képesek felvenni akár a világbajnoki ezüstérmessel is a versenyt, sőt meg is tudjuk verni őket. Egyúttal szeretném megköszönni a szurkolótáborunk egész éves szurkolását, nagyon sokat kaptunk tőlük!”
 
A szövetségi kapitány az M4 kamerája előtt így nyilatkozott:

 
Spanyol kollégája, Miguel Angel Ocha így értékelt: „Nehéz meccs volt, a magyarok sokkal jobban kezdtek, mint mi. Négy góllal el is mentek már az elején, ami túl nagy hátránynak bizonyult. Megpróbálták a lányok ezt a hátrányt a meccs végéig ledolgozni, ez sajnos nem sikerült. Küzdöttek az utolsó pillanatig, azonban ma a magyarok bizonyultak jobbnak.”
 
Világliga, nők, európai selejtező, 2. forduló
Magyarország-Spanyolország 10-9 (4-1, 3-2, 2-2, 1-4)

Hajós-uszoda, vezette: Rakovic (szerb), van der Loo (holland)

MAGYARORSZÁG: Gangl - Szilágyi, Máté, Szücs G. 1, Parkes, Keszthelyi 4, Leimeter. Csere: Gurisatti 1, Horváth B. 2, Vályi V., Gyöngyössy, Garda 2. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

SPANYOLORSZÁG: Ester - A. Espar 1, B. Ortiz 4, M. Ortiz, C. Espar 2, Pena, Leiton. Csere: Bach, Lloret, Forca 2, Crespi, Garcia. Szövetségi kapitány: Miguel Angel Ocha

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga