Karácsony Kis-Pingvin módra

2017. december 19. 14:19

Immáron harmadik éve segít az egyesület a rászoruló családoknak.

2017. december 17-én, immáron harmadik éve került megrendezésre a XVIII. kerületi Kis-Pingvin Sportegyesület adományozása. A Védőnői hálózat közreműködésével idén 32 családnak segítettünk szebbé tenni a karácsonyát. Az egyesület elnöke nem más, mint a világbajnoki bronzérmes vízilabdázó, Menczinger Kata nővére, Menczinger Melinda, aki zintén rendelkezik némi vízilabdázói múlttal, hiszen kapusként bontogatta szárnyait idehaza, és külföldön egyaránt, 2015-ben pedig másodmagával átúszta hosszában a Balatont.

Természetesen idén is szuper hangulatban telt az eseménysorozat. Ilyenkor, a karácsony előtti hétvége csak a Kis-Pingvineké és szüleiké. Rendszerint szombaton tartják a félévzáró úszóversenyüket, amikor is az ifjoncok megmutathatják mennyit fejlődtek nyár óta. Vasárnap már a jótékonyságé a főszerep. Az összegyűjtött felajánlások szép számmal gyűltek a hetek során. Az érintett családoknak jutott bőségesen tartósélelmiszer, édesség, szaloncukor és sok-sok játék is. Ezen a délutánon, amíg a szülők lázasan csomagolták a dobozokat, addig a gyerekek képeslapokat, kísérőkártyákat gyártottak az ajándékokhoz.

Meglepetés vendégként Leimeter Dóra, Universiade ezüstérmes válogatott pólósunk tartott motivációs előadást a feltörekvő tehetségeknek. Mint ahogy már többször inspirálta és mutatott példát a csapatnak Kata és válogatott csapattársa, Gurisatti Gréta is. Év közben amikor idejük engedi rendszeresen meglátogatják a Pingvineket. Miután elkészültek a képeslapok, és az összes doboz karácsonyi csomagolást kapott, az egyesületben sportoló gyermekek lelkes szülei segítségével minden egyes családnak azonnal ki is szállították az adományokat. Ebben az évben annyi felajánlás érkezett, hogy a kerületi Anyaotthonba, valamint a Máltai Szeretetszolgálathoz is jutott rengeteg hozzájárulás. A szervezők ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki segítségünkre volt és ahogy mondják: „Jövőre folytatjuk!”EB 2020: HUN-ESP 11-11 - 2020.01.16. (Fotók: Derencsényi István)
EB 2020: HUN-RUS 9-8 - 2020.01.15. (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok