cover image
Egyéb

Átadták a szombathelyi fedett uszoda új sportrészlegét

2017. december 8. 21:23

Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a szombathelyi fedett uszoda új sportrészlegét – az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a pénteki ünnepség után a HAVK Mladost Zagreb csapatát fogadta barátságos mérkőzésen.

A 21 méter széles és 33.33 méter hosszú medence, a hozzá tartozó, 200 fő befogadására alkalmas nézőtérrel, a fedett uszoda és termálfürdő egy teljesen új, hozzáépített részlegében kapott helyet – adott tájékoztatást az MTI.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere szerint a régi, de szintén megújult uszodarészt a nagyközönség, az újat pedig a sportolók használhatják, ami jelentősen megnöveli az uszoda kapacitását.

Elmondta, hogy a Modern városok programban a szombathelyi fedett uszodát három fázisban újítják fel és fejlesztik, először az 50 méteres nagymedence és a hozzá tatozó gépészet, az épület szigetelése és nyílászárói újultak meg, második fázisban elkészült a vízilabdázók sportmedencéje, a harmadikban pedig terveik szerint egy családi wellnessrészleggel bővül a létesítmény.

Hende Csaba, az Országgyűlés fideszes alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője elmondta: a beruházás megvalósítása – csakúgy, mint a Haladás Sportkomplexumé – a szombathelyieknek nem kerül pénzébe, hiszen azt a kormányzat 800 millió forint támogatással, illetve taotámogatás formájában átengedett adó révén biztosította.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség alelnöke az ünnepségen a szombathelyi vízilabdaélet fejlődését méltatta, amelynek szavai szerint egyik bizonyítéka, hogy az AVUS feljutott az ob I-be. "Korábban többször jártunk Szombathelyen, az AVUS-nál, aztán a sok-sok vízilabdázó-palántának helyet adó Gothard Jenő Általános Iskolában, és azt láttuk, hogy évről évre fejlődik a vízilabda, egyre többen pólóznak – mondta a kétszeres olimpiai bajnok. – Beérett a munka gyümölcse, a csapat a világ legerősebb vízilabda-bajnokságának első osztályában szerepel, most új uszodával gazdagodott. Örömteli, hogy ebben a sportszerető városban ennyi sportlétesítmény épült. Soha rosszabb karácsonyt a vízilabda szombathelyi barátainak!"

Gaál Sándor oladi katolikus plébános megáldotta az uszodát. Majd a szalagátvágás után az ob I-es csapat játékosai kézenfogva sétáltak a medencéhez a Gothard Jenő általános iskola első és második osztályos nebulóival. Aztán Szummer Tamás és Károly Dalma úszóedzők irányításával a legkisebb aligátorok látványos úszóbemutatójával és egymás elleni meccsével zárult a megnyitó. Majd elkezdődött az AVUS-HAVK Mladost Zagreb mérkőzés, amelyet a horvátok 14-7-re nyertek meg.
Vízilabda hírek
szombathely
avus