cover image
Egyéb

Örömteli hír: Czigány Dóra kisbabát vár!

2017. december 7. 12:56

Az UVSE Európa-bajnok játékosa gyermekáldás elé néz, ezért nem láthatjuk a medencében. A vízilabdával vannak még tervei – többek között szeretne ott lenni a tokiói olimpián –, ám most más a prioritás.

Kettes sapkában: Czigány Dóra.

Utoljára november 4-én, a Komjádi uszodában láthattuk a vízben. Akkor, az orosz Kirishi elleni Európai Szuperkupa-meccsen két góllal jelezte, amit mindig is tudtunk, tudunk: lehet bátran rá számítani. Miként klubjában, az UVSE-ben, a válogatottban is az alapemberek közé tartozik.

No, de miért nincs vízben azóta? Miért nem láthattuk a BVSC vagy a tegnapi, Dunaújváros elleni rangadón?

A válasz most vált közölhetővé, és a válasz örömteli: Dóri gyermeket vár!

„Az Európai Szuperkupa-meccs után voltunk orvosnál, akkor derült ki, azóta pihentem, vagy edzegettem, de természetesen nem olyan intenzitással, mint előtte – erősítette meg Európa-bajnokunk, aki nem titkolja, tervezett állapotról van szó: – A klubom vezetői is tudtak róla, így is egyeztünk meg a szezon előtt.”

A ceglédi születésű játékos és párja már a riói olimpia után beszélgettek a családalapításról, ám a hazai világbajnokság átírta a forgatókönyvet. Tekintettel arra, hogy Dóra elképzelése szerint gyermeke születése után idővel visszatér a medencébe, és megcélozza a tokiói olimpiát, ebből a szempontból is örömteli minden, hiszen akár már a 2018/2019-es szezonban is játszhat. Mindezekről egyeztetett Bíró Attila szövetségi kapitánnyal is, aki természetesen szintén örült a jó hírnek, hiszen fontos a vízilabda, de vannak fontosabbak is az életben.

„Azt nem tagadom, rossz a meccseket kívülről nézni, hiszen természetesen vagy a helyszínen, vagy a televízióban követem az eseményeket. Ha így megy tovább, idő előtt megőszülök – utalt mosolyogva az 1992-es születésű hölgy a külső nehézségekre, a tehetetlenségre. Ugyanakkor megjegyezte: – Nagyon jó mérkőzéseket láttam, élvezhetőek, miközben alaposan izgultam. Hogy hova tart a vízilabda? Rendben, hogy fizikálisan egyre nagyobb erőt kíván, de látható, érteni kell a játékot, márpedig nálunk ezzel sohasem volt probléma, hiszen mi nem feltétlen a fizikumunkkal tűntünk ki. Szóval, nem aggódóm, képesek vagyunk továbbra is felvenni a versenyt a legjobbakkal.”


Vízilabda hírek
czigány dóra