cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, A-csoport: debreceni és UVSE-feltámadás

2017. november 22. 21:23

Komlósi Péter együttese a BVSC, Németh Zsolt csapata a Vasas otthonában szerzett három pontot! A Szolnok és az FTC a várakozásoknak megfelelően nyert magabiztosan.

Az első kör után egy ponttal szerénykedett az UVSE a csoport utolsó helyén – azt a pontot a felsőházi, negyedik helyen álló Vasas ellen szerezte még a nyitó fordulóban. Nos, a jelek szerint Németh Zsolt együttese szeret az angyalföldiek ellen játszani, mert ezúttal nem egy. három pontot szerzett ellene! A végig kemény, kiegyensúlyozott partin a remekül játszó Baksa Benedek vezérletével egyszer sem volt hátrányban a vendégcsapat, 2–0-ra, 3–1-re, majd 3–3 után 6–4-re, 8–5-re vezetett. Ebben a jó védekezés mellett tevékeny szerepet vállalt a 68%-kal védő (13/19) Laboncz József is.

A Vasas botlását a Debrecen igyekezett kihasználni, egyszersmind az utolsó szalmaszálak egyikébe belekapaszkodni, már ami a felsőházba jutást illeti. Komlósi Péter együttese nem kezdett jól a Szőnyi úton, a BVSC hamar „szétszedte” a védekezését, ötöt lőtt az első negyedben. Ám a hajdúságiak összekapták magukat, a további három negyedben kaptak összesen ötöt, s miután a meccsen elől nem akadtak gondjai, végül őrült hajrában – amelyben többször volt lehetősége a hazaiaknak egyenlíteni, a vendégeknek meg bebiztosítani a sikert – 11–10-re nyert, visszavágva ezzel az otthoni fiaskóért.

„Az első és utolsó negyed volt, ami tetszett, a közte lévő kettőt nagyon elengedtünk. Az elején hiányoztak a védések hátul, megpróbálkoztunk a kapuscserével, valamennyit segített, de annyit nem, hogy be tudjuk gyűjteni a három pontot. Megérdemelten nyert a Debrecen” – értékelt Szűcs Levente, a BVSC edzője.

„Ez a csapat ebben az évben nagyon rendesen dolgozik. Sokszor nem volt szerencsénk. Erre mondtam srácoknak, hogy amikor nekünk állt a zászló, akkor egy érthetetlen momentum miatt, a saját hibánkból nehéz helyzetbe kerültünk a Kaposvár elleni meccsen. Mondtam, hogy ez a munka, amit beletesznek, ez a tűz, ami most is benne volt a meccsben, ez előbb-utóbb sikert fog eredményezni. És a siker néha legváratlanabb időpontban jön. Itt most nem nekünk állt a zászló, de végig vezetve megnyertük a mérkőzést. Nagyon boldog vagyok, főleg a srácok miatt, visszahoztuk a reményt ahhoz, hogy a céljainkért legyen értelme küzdeni” – fogalmazott Komlósi Péter, a Debrecen vezetőedzője.

Nem született meglepetés ellenben Szolnokon és a Népligetben sem: a címvédő az újonc szombathelyieket, az FTC pedig a Kaposvárt győzte le magabiztosan.

Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője: "Talán könnyebb volt a mérkőzés, mint amilyenre számítottunk, örülök, hogy végig nagy lendülettel játszottunk, jól védekeztünk és kevés gólt kaptunk."

Berta József, a Kaposvár vezetőedője: "Gratulálok a Fradinak, sokkal jobb csapat nálunk."

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 8. forduló
A-csoport
Szolnoki Dózsa–AVUS 20–8 (5–1, 7–2, 4–2, 4–3)
Gólszerzők:
Bátori 6, Csuk 5, Hangay Z. 2, Mezei 2, Younger 2, Zalánki, Fülöp, Prlainovics, ill. Basara 3, Takács K., Hajmási, Kurucz, Ekler, Ukumanov
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

VasasPlaket–UVSE 6–8 (1–2, 2–1, 2–3, 1–2)
Gólszerzők:
Marnitz G. 2, Bencz, Sélley-Rauscher, Bóbis, Burián, ill. Baksa B. 4, Major 2, Tóth Z., Keresztúri
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

MKB Euroleasing-BVSC-Zugló–Debrecen 10–11 (5–3, 1–4, 1–3, 3–1)
Gólszerzők:
Létay 3, Czigány, Sugár, Várnai, Török, Ambrus, Pásztor, Mészáros, ill. Boros 3, Kállay 2, Vidovics 2, Szőke 2, Fejős, Obradovic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

FTC-PQS Waterpolo–Kaposvári VK 23–6 (7–2, 6–1, 6–2, 4–1)
Gólszerzők:
Manhercz K. 5, Nikics 4, Varga Dénes 3, Vámos 2, Szirányi 2, Jansik Sz. 2, Mitrovics 2, Sedlmayer, Pohl, Német, ill. Sántavy 3, Giga 2, Varga Zs.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás
1. Szolnok 27 (9 mérkőzés)
2. FTC 15 (6 mérkőzés)
3. BVSC 13
4. Vasas 11 (7 mérkőzés)
5. Debrecen 9
6. AVUS 6
7. UVSE 4 (7 mérkőzés)
8. Kaposvár 3 (7 mérkőzés)
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
a-csoport