cover image
Egyéb

Szezonnyitó csapatbemutató: UVSE

2013. október 4. 12:29

A hétvégén elrajtol a női OB I.-es bajnokság. Bemutatjuk a csapatokat. Hatodik rész: UVSE.

Biztosan sorsfordító szezon lesz az UVSE életében az idei, ugyanis a csapat már nem csupán a hazai porondon próbálgatja szárnyait, hanem a nemzetköziben is: indulnak az újjáalakuló Euroligában.

"Nagyon erős a csoportunk, ketten jutnak tovább. Kimegyünk, lejátsszuk a meccseinket, és majd meglátjuk. Mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért” – ezt mondta Áts Bertalan vezetőedző (aki még aktív játékos a OSC OB I.-es csapatában), miután a csapatot az imperiai csoportba sor(s)olták a spanyol Sabadell, az orosz Uralocska, az olasz Imperia és a francia Lille mellé.

Hat játékos is érkezett a csapathoz a nyáron, többen a nyári korosztályos válogatottakban is villogtak. Kisteleki Hanna (BVSC), Kövesdi Vivien (Honvéd), Miló-Sidló Franciska (Százhalombatta-Eger), Kiss Alexandra (Honvéd), Ritz Anna (BVSC) és Ádám Emília (HPVK) pólózik majd UVSE-színekben a szezonban.

Amíg a klub férficsapata az OB I.-be jutást tűzte ki célul, addig a lányok a minél előkelőbb helyezés megszerzésében bíznak. A tavalyi hetedik helyezés túlszárnyalható.

Vélemény – Áts Bertalan, vezetőedző:

„Az eddigi években az UVSE főleg az utánpótlás-bajnokságokban remekelt, az idén szeretnénk már a felnőtt bajnokságban is komoly szerepet betölteni. Egyesületünk fontos célja, hogy a jövőben olyan körülményeket teremtsünk, amelyek vonzóak lehetnek az olimpia előtt a felnőtt játékosoknak az itthon maradásra. A többi közt ezért is vállalta vezetőségünk az Euroligában való indulást, amiért hálával és köszönettel tartozom. Ez az első olyan év, amikor különböző korosztályú válogatott játékosokat tudtunk igazolni, akikre igazi példaképként tekintenek egyesületünk pólósai.

A három eddigi felkészülési torna eredményei azt sugallják, hogy az idei bajnokság jóval izgalmasabb lehet, mint a tavalyi. Konkrét helyezés nem fogalmazódott meg bennünk, természetesen minden mérkőzést meg akarunk nyerni, és szeretnénk a tabella minél előkelőbb helyén végezni. Felkészülésünknek még az elején tartunk, hat új játékosunk közül van, aki még csak a héten csatlakozott hozzánk. Az igazán jó játékot főleg a második félévben várom a csapatomtól. Nagyon örülök, hogy Kisteleki Hanna visszatért közénk és szeretném, ha a jövőben még több nálunk nevelkedett kiválóságunkat vissza tudnánk csábítani.”


Az UVSE játékoskerete a 2013-14-es szezonra:

Barna Edina, Azumah Franciska, Gábor Kincső, Hertzka Orsolya, Kiss Alexandra, Kisteleki Hanna, Kövesdi Vivien, Kiss Eszter Lara, Kumi Zsófia, Kuna Klaudia, Kuna Szonja, Miló-Sidló Franciska, Sikter Diána, Tóth Andrea, Vogt Vivien, Ádám Emília, Bicskei Réka, Kiss Natasa, Koncsag Krisztina, Ritz Anna
Vízilabda hírek
uvse