cover image
Egyéb

Nagyot küzdött az Eger, de a Recco nyert

2017. november 8. 19:41

A Bitkey-uszodában Dabrowski Norbert együttese megszorongatta az olasz riválist, ám végül 6–4-es vereséget szenvedett.

Hol tart az Eger? Dabrowski Norbert nem lebecsülve az eddigi ellenfeleket, úgy válaszolt erre a kérdésre, hogy majd a meccs után kiderül. A meccs után, ugyanis a Pro Recco elleni ütközet már valódi értékmérő – ez nem is lehet vitás.

A szakvezető bízott abban, hogy az elején sikerül tartani a lépést az olasz együttessel, amit azért tartott fontosnak, mert a Recco kivétel nélkül mindig az elején igyekszik ellépni aktuális riválisától, hogy aztán elbizonytalanítsa azt, és magabiztos játékkal győzzön. Nos, Vladimir Vujaszinovics alakulata természetesen ezúttal is kísérletet tett erre, és ha nem is járt sikerrel, a fél sikert magáénak tudhatta. Molina mázlis fórgóljára (a blokkról pattant be a labda Mitrovics kapujába) Rasovics még válaszolni tudott ötméteresből (kiharcolta Csucskovics), ám ezt követően Aicardi egy káprázatosan megjátszott emberelőnyös helyzet után, di Fulvio pedig lefordulás után volt eredményes, így miután az Eger támadásai nem jártak sikerrel, 1–3 állt a táblán.

ANA_9746.JPGA második negyedben nem nőtt a különbség, ám nem is csökkent: fórban eladott labdát, Bedő által kiharcolt, Rasovics révén belőtt ötöst, majd Molina lapos, ravasz lövését jegyezhettünk fel. Angyal fórban, a falból Volarevicbe lőtt, átellenben Ivovics bezzeg a kapuba, még jó, hogy Rasovics kettős fórból középről volt pont. Az egriek szerb válogatottja a harmadik negyedben saját maga és csapata negyedik gólját jegyezte – igen ám, de előtte Ivovics volt kíméletlen, avagy tartotta előnyét a Recco.

Az Eger kivédekezett emberhátrányokkal, blokkokkal, Mitrovics védéseivel tartotta magát, avagy hátul tulajdonképpen minden stimmelt, így a záró menetre lőtávolon belül volt a csapat. Ehhez pedig a Recco nincs igazán hozzászokva, azaz ott volt a remény, ebből még bármi megtörténhet. Sorsdöntőnek tűnt, hogy a „vízforraló” csatában ki lövi a következőt. Aztán senki sem lőtte… Senki, mert itt sem, ott sem találták a rést a felek, így remekül helytállt az Eger, ám pont nélkül maradt ezúttal is a Recco ellen.

SER_4796.JPG „Ami jó, hogy pontosan tudom, mi az a három hiba, amiből az első negyedben gólokat kaptunk – s ezt a hátrányt cipeltük végig. Jó az is, hogy sikerült a Reccót gladiátorharcba kényszeríteni, ahol nem a taktika érvényesült, hanem az idegek harc, hogy ki bírja majd a végén jobban. Nagy ütközet volt, óriási fizikai csata, de nem is vártam mást. Sajnos alulmaradtunk, marad számunkra a szimpatikus vesztes szerepe. Ilyen közel játékban még nem jártunk hozzájuk, dolgozni kell tovább” – értékelt Dabrowski Norbert vezetőedző.

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 2. forduló
B-csoport
ZF-Eger–Pro Recco (olasz) 4–6 (1–3, 2–2, 1–1, 0–0)
Gólszerzők:
Rasovics 4, ill. Molina 2, Ivovics 2, Aicardi, di Fulvio
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További mérkőzések
Spandau 04 Berlin (német)–CN Sabadell (spanyol) 118
Szolnoki Dózsa–Steaua Bucuresti (román) 15–3
AZC Alphen (holland)–Jadran Herceg Novi (montenegrói) 7–14
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
eger
bl