cover image
Egyéb

Így játszanak a barcelonai Eb-ért

2017. november 5. 13:38

A LEN összekötve a szombati Európai Szuperkupa-meccsekkel, hazánkban tartott meg a jövő nyári, barcelonai Európa-bajnokságra kvalifikáló utolsó selejtezős sorsolást. Női-, illetve férficsapatunk mindezt a páholyból figyelhette, hiszen előbbi címvédő, utóbbi pedig bronzérmes volt Belgrádban.

A meglehetősen sűrű versenynaptárt válogatott szinten az évközi Világliga- és Európa Kupa-meccsek színesítik, majd júliusban (14-28.) Európa-bajnokság, szeptemberben (!), minden bizonnyal Berlinben Világkupa következik. Mondani sem kell, a magyar-válogatottak helye biztos az eseményeken, ám vannak, akik selejtezőkre kényszerülnek a kontinensviadal tekintetében.

A barcelonai esemény (amelyen a 2016-os, belgrádi Európa-bajnokság legjobb nyolc férfi, és hat legjobb női csapata selejtező nélkül indulhat) harmadik kvalifikációs körét 2018 februárjában és márciusában páros meccsekkel rendezik meg, a továbbjutók lehetnek majd ott a kontinensviadalon.

A szombati Európai Szuperkupa apropójaként Budapesten tartotta meg a LEN a sorsolás. Eszerint így alakultak a párok – a kétmeccses párharcok (2018. február 24., március 3.) győztesei jutnak ki az Eb-re.

Férfiak:
Franciaország–Svájc
Románia–Csehország
Lengyelország–Németország
Hollandia–Litvánia
Portugália–Szlovákia
Grúzia–Izrael
Fehéroroszország–Málta
Ukrajna–Törökország

Nők:
Szlovákia–Törökország
Csehország–Horvátország
Izrael–Portugália
Szerbia–Ukrajna
Németország–Románia
Franciaország–Svájc



Vízilabda hírek
barcelona
eb
Európa-bajnokság
selejtező