cover image
Egyéb

Remeklő kapusok a nehéztüzérek ellen

2017. november 5. 11:31

Az emlékezetes Szolnok–FTC Európai Szuperkupán Nagy Viktor és Vogel Soma is kitett magáért – nem véletlen, hogy csupán 6-6 gól született a 32 perc alatt. Aztán jöttek az ötméteresek…

A statisztika szerint 64, illetve 55% áll a nevük mellett, ami önmagában is jónak mondható – de ha hozzávesszük, ez az adat úgy jött össze, hogy beleszámítják a rendes játékidő után lőtt ötmétereseket is, még inkább kiemelendő.

Avagy a Szolnok–FTC Európai Szuperkupán – amelyet 6–6 után ötösökkel 4–2-re a Bajnokok Ligája-győztes nyert meg a Komjádi-uszodában – mind Nagy Viktor, mind Vogel Soma megbízhatóan, kiugróan teljesített. A világbajnok kapustól megszoktuk, az ifjú, feltörekvő, már szintén válogatott játékostól pedig szokjuk.

„Jó meccs volt, és valóban, a kapusok mindkét oldalon jól teljesítettek” – emelte ki Kovács István, a szolnokiak szakmai igazgatója, s az uszodában voltaképpen mindenki egyetértett abban, remek összecsapást láthattunk. Többek között a kapusok főszereplésével.

„Örülök a sikerünknek, és annak, hogy ilyen jó mérkőzést tudtunk játszani. Mindkét csapat megharcolt, melyből mi kerültünk ki győztesen. Egyik gárda sem panaszkodhat, mert a munkát mindkét fél minden egyes játékosa beletette. Kemény és jó hangulatú összecsapást láthattak a nézők, szerintem ők sem panaszkodhatnak!” – vélekedett Nagy Viktor, a Szolnok klasszisa, aki azok után, hogy Varga Dénes a lécre lőtte az egyik ötöst (amúgy nagy, élvezetes csatát vívtak a volt klubtársak, hol Dénes járt túl a kapus eszén, hol Viktor fogta ki a lövést), Madaras Norbert ötösét hárította.

MVLSZ_LEN_Szuperkupa_Szolnok_FTC_ffi_20171104_Madar_David_033.jpgA másik oldalon a négy ötméteresből egyet sem tudott védeni Vogel Soma, nagyon jól helyezték a lövéseket a szolnokiak – de mégsem hibáztatta senki a fiatal kapust, hiszen a meccsen valóban remekül teljesített. Mint a fradi.hu-n nyilatkozott: „Nagyon fárasztó volt és nehéz. Idén ez volt az első komolyabb mérkőzésünk. Kicsit balszerencsésen indult azt én oldalamról, egyből két gól bepattant a hátamról… A második félidőre összeállt a védelem, nem is voltak ilyen bepattanós gólok, csak egy gólt kaptunk ekkor, felé tudtunk zárkózni. Sajnos alulmaradtunk ötméteresekkel. Nincs messze a Szolnok, nagyon jó tapasztalatokat gyűjtöttünk, a jövőben lehet erre építeni.”

A felek következő mérkőzésére nem kell sokat várni: november 18-án 17:45-től FTC–Szolnok az E.ON Férfibajnokság A-csoportjának 7. fordulójában!

Férfi Európai Szuperkupa
Szolnoki Dózsa–FTC-PQS Waterpolo 6–6 (3–1, 2–3, 0–0, 1–2) – ötméteresekkel 4–2
Komjádi-uszoda, vezette: Stavridis (görög), Alexandrescu (román)

SZOLNOK:
Nagy V. – Gocics, Zalánki 1, Jansik D., Mezei 1, Younger 2, Prlainovics 1. Csere: Bátori 1, Alekszics, Csuk, Kis G., Hangay Z.. Vezetőedző: Cseh Sándor

FTC: Vogel – Madaras, Vámos 1, Szirányi, Varga Dániel, Varga Dénes 3, Mitrovics 2. Csere: Sedlmayer, Német, Nikics, Jaksics, Jansik Sz. Vezetőedző: Varga Zsolt
Vízilabda hírek
ftc
szolnok
európai szuperkupa
vogel soma
Nagy Viktor