cover image
Egyéb

Parázs csata után ötméteresekkel a Szolnoké az Európai Szuperkupa!

2017. november 4. 19:33

A Komjádi-uszodában telt ház előtt, őrült hangulatban, fantasztikus meccset vívott a BL-győztes és az Euro Kupagyőztes. A parti 6–6-tal zárult, s végül ötösökkel nyert Cseh Sándor csapata.

Komjádi-uszoda, telt ház, két szupercsapat, Európai Szuperkupa – maga a varázslat.

Az első pillanattól kezdve egymásnak estek a felek, mindenhol kialakultak a párok, amelyek a várakozásoknak megfelelően irtózatos nagy csatákat vívtak. Mindegy volt, hogy magyar a magyarral, magyar a szerbbel, vagy éppen szerb a szerbbel viaskodott, forrt a víz a Komjádi medencéjében. Hiába, no, 11 olimpiai bajnok csatázott a vízben, plusz voltak azért még világbajnokok is rajtuk kívül… Mint a felevetőkben többször hangsúlyoztuk: ez ám a szereposztás!

Nagyszünetben 5–4-re a Szolnok vezetett – talán annak betudhatóan, hogy Nagy Viktor többet védett, mint fiatalabb kollégája, Vogel Soma a túloldalon. De hogy ne csak a kapusokat említsük: Varga Dénes egy időkéréses fórt lőtt el hihetetlen pimaszsággal azonnal, meglepve ezzel mindenkit, Aaron Younger pedig egy lefordulás közben úgy vette át briliáns módon a kapustól kidobott labdát, hogy bizony rendesen becsapta ezzel Nikola Jaksicsot, majd lőtt aztán kifacsarodva a kapuba. Amúgy 3–1-ről egyenlített a Fradi, de a Szolnok újra vezetni tudott.

MVLSZ_LEN_Szolnok_FTC_20171104_Madar_David_102.jpgTérfélcsere után az öldöklő küzdelem folytatódott, a gólváltás azonban nem. Nem, mert a nagy, ugyanakkor a sportszerűség határain belül nevezhető adok-kapokban mind kevesebb volt a hely, mind kevesebb volt a nagy helyzet, mind kevesebb volt az oxigén. Itt is, ott is kimaradtak a fórok, ergo jól működtek a védelemi falak, Vogel pedig a harmadik menet végén fontos védéssel tartotta hátrányban mínusz egyen a Ferencvárost.

A negyedik elején Jansik Szilárd hatalmas blokkja eredményezte ugyanezt, avagy a fővárosiak, ha nem is tudtak egyenlíteni, nem engedték el jobban ellenfelüket. A kemény parin természetesen mindkét oldalon vitattak egy-egy ítéletet, Cseh Sándor és Varga Zsolt is aktívan meccselt. A szurkolók parázs hangulatot teremtettek, nagy sportélményt jelentette az összecsapás.

MVLSZ_LEN_Szolnok_FTC_20171104_Madar_David_101.jpg4:26-tal a vége előtt, egy kivédekezett szolnoki emberhátrány után Zsivko Gocicsot is kiküldték, hamar jött a labda a centerhez, és az ötméteres, mert a szerb még nem ért (érhetett?) ki – Cseh Sándor hevesen reklamált. Varga Dénes bevágta mindenesetre a büntetőt, ezzel lett 5–5.

A Szolnok kihagyott egy fórt, Szirányi Balázs ellen kontrát fújtak, majd jött Andrija Prlainovics, aki irtózatos nagy akciógóllal jutatta a BL-győztest 6–5-ös vezetéshez. Nagy Viktor a kapuban tett meg mindent, hogy ez így maradjon, ám a bemozgó, Varga Dénestől a labdát zseniális ütemben megkapó Stefan Mitrovics ellen tehetetlen volt.

Az utolsó két perc maga volt a dráma, a feszültség: Vogel Soma hatalmasakat védett, majd Nagy Viktor tette ugyanezt, így 6–6-tal zárul a nem mindennapi ütközet.

Avagy következhettek az ötméteresek. Ebben a Szolnok bizonyult jobbnak, miután négy sorozat után hibátlan volt, miközben a túloldalon Varga Dénes a lécre lőtt, Madaras Norbert lövését pedig kivédte Nagy Viktor.

MVLSZ_LEN_Szolnok_FTC_20171104_Madar_David_100.jpgFérfi Európai Szuperkupa
Szolnoki Dózsa–FTC-PQS Waterpolo 6–6 (3–1, 2–3, 0–0, 1–2) – ötméteresekkel 4–2

Komjádi-uszoda, vezette: Stavridis (görög), Alexandrescu (román)

SZOLNOK: Nagy V. – Gocics, Zalánki 1, Jansik D., Mezei 1, Younger 2, Prlainovics 1. Csere: Bátori 1, Alekszics, Csuk, Kis G., Hangay Z.. Vezetőedző: Cseh Sándor

FTC: Vogel – Madaras, Vámos 1, Szirányi, Varga Dániel, Varga Dénes 3, Mitrovics 2. Csere: Sedlmayer, Német, Nikics, Jaksics, Jansik Sz. Vezetőedző: Varga Zsolt
Vízilabda hírek
ftc
szolnok
európai szuperkupa
szuperkupa