cover image
Egyéb

Az FTC megnehezítette a Dunaújváros dolgát

2017. október 14. 19:20

A női ob I 1. fordulójában az újonc zöld-fehérek alaposan ráijesztettek a bronzérmesre, ám Gurisatti Gréta vezérletével 8-6-ra nyert végül Mihók Attila csapata. Nyert az UVSE, a BVSC, a Szentes és a Szeged.

Sporttörténelmi első bajnoki mérkőzését a bronzérmes Dunaújváros otthonában vívta a Ferencváros - amelynek nem kérdés, még építkeznie kell, idő kell az összeszokásra. Nem kérdés, plusz színt visz az együttes a sorozatba, és látszik, eredményekben is számíthatnak rá a fővárosiak szurkolói. Dunaújvárosban sokáig úgy tűnt, a tisztes helytállás lehet a célja, hiszen Gurisatti Gréta és Garda Krisztina válogatott formában pólózott, Laura Aarts pazarul védett, 6-2-re vezetett a házigazda. A negyedik negyedben aztán Gerendás Matilda két pazar ejtése a hosszúba, illetve Kövér-Kis Réka két bombája is utat talált a kapuba, Kasó Orsolya is nagyot védett, s máris ott tartottak a fővárosiak, hogy 7-6-nál az egyenlítésért támadnak. Ez nem sikerült, sőt a végén lefordulás után Gurisatti lezárta a partit, mindazonáltal ez volt az a meccs, amely után a hazaiak edzője (Mihók Attila) kevésbé volt elégedett, mint ferencvárosi kollégája (Béres Gergő).
 
A BVSC-ben egyaránt négy góllal mutatkozott be az igazolt fiatal válogatott trió (Hertzka Orsolya, Farkas Tamara, Kuna Szonja), a csapat 24-3-ra nyert a Honvéd ellen. A címvédő UVSE-nek nem okozott gondot az egri összecsapás, Benczur Márton vezetőedző 24-5-ös sikerrel mutatkozott be a padon.
 
Vidumanszky László a Szentest vezetve kezdett győzelemmel - a csapat szekerét a légiósok húzták, a Szeged pedig a Tatabányát győzte le.
 
Női ob I, alapszakasz, 1. forduló
RacioNet-Honvéd-BVSC-Zugló 3-24 (0-6, 1-3, 2-7, 0-8)
Gólszerzők: Bálint R., Török, Pap, ill. Hertzka 4, Farkas T. 4, Kuna 4, Utassy 3, Leimeter 2, Máté 2, Gyöngyössy, Takács O., Kele, Farkas K., Besszer
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics-Ferencváros  8-6 (3-1, 2-1, 1-0, 2-4)
Gólszerzők: Gurisatti 4, Garda 3, Vályi V., ill. Gerendás 2, Kövér-Kis 2, Kisteleki D., Ármai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Hungerit-Szentes–UVSE-Margitsziget 14-10 (4-2, 4-1, 2-2, 4-5)
Gólszerzők:
Dias Melani 4, Mirshina 3, Niu 3, Rybanska 2, Kudella, Hevesi ill. Faragó K. 5, Dobos, Baksa, Lantos, Koppány, Velentin
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger–UVSE 5-24 (1-8, 0-4, 3-5, 1-7)
Gólszerzők:
Somhegyi 2, Ráski 2, Tóth Cs., ill. Keszthelyi 5, Parkes 5, Sevenich 3, Csabai 2, Szücs 2, Mucsy 2, Gyárfás 2, Czigány, Kiss E., Pap
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szegedi Tudományegyetem Tyalor&Nash–Tatabánya 10-5 (1-1, 2-0, 4-2, 3-2)
Gólszerzők:
Bell 3, Kádár 2, Árkosy, Lengyel A., Lengyel Dominika, Pengő, Mihály K., ill. Ritz 2, Ádám E., Bicskei, Szellák
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

 
Vízilabda hírek
női bajnokság
uvse
BVSC
ftc
dunaújváros