cover image
Egyéb

Remek utolsó negyeddel hibátlan a Ferencváros

2017. szeptember 29. 19:57

A Veronával döntetlent játszó Jadran Split sokáig vezetett a címvédő ellen, amely szerb olimpiai bajnokainak góljaival tartotta magát. Majd a végén „robbantott", és 3-0-s etappal 8-5-re hozta a meccset.

A csütörtöki két felhozó mérkőzés (könnyed siker az Amerstoort és a Montpellier ellen) után éles csata várt a Ferencvárosra. Ezt előre tudni lehetett, hiszen a Jadran Split csütörtök este 11-11-es döntetlent ért el a házigazda Verona ellen.
 
A horvátok kimondottan jól kezdtek a magyar együttes ellen, hiszen Krapic és Marinic-Kragic is bevette Gárdonyi András kapuját. Mitrovics fórból szépített, ám Antonijevic válaszolt, és 3-1-re vezetett a rivális. Nikics tett róla, hogy minimális legyen a hátrány, fórból volt eredményes - így két szerb góllal igyekezett tartani a lépést a bekezdő splitiek ellen Varga Zsolt együttese.
 
Nem indult jól a második menet sem, nem sikerült emberelőnyből sem bevenni Anic kapuját, igaz két hátrányt sikerült kivédekezni. A jelentések szerint feszült, kemény volt a parti, amely Butic volt eredményes, Mitrovics, majd Jaksics is betalált, így 4-4 állt a táblán a nagyszünetben.
 
Sztefan Mitrovics harmadik góljával már vezetett a Ferencváros, majd hosszú gólcsend után az ausztrál Power egyenlített, így a sok kiállítással tarkított csata 5-5-tel indult a záró menetre.
 
Ebben a horvátok bánatára jött egy újabb szerb gól (Jaksics), majd ismét jó ideig gólcsend. Ezt aztán a meccs első magyar gólja, Madaras Norbert törte meg fórból, 4:16-tal a vége előtt 7-5-re vezetett a címvédő. Mindez és a társaság jó védekezése megtörhette a Jadrant, Jansik Szilárd növelte az előnyt, egyúttal a végén 8-5-re megnyerte a találkozót.

"Az érezhető volt a csapaton, hogy egy hét alatt a hatodik mérkőzésünket játszottunk, bármennyire is könnyű mérkőzések voltak, mindenki odatette magát és ahogy korábban is mondtam, vissza kellett fogni őket. Most már érezhető a betegek hiánya is. Szerencsére Gárdonyi András jól reagált, hogy egyetlen kapusként a harmadik mérkőzést hozza le, fantasztikusan védett, nagyrészt rajta múlott, hogy öt gólon tartottuk a horvátokat. Az első komolyabb ellenfelünk volt a Jadran, bár én meccs közben is mondtam a fiúknak– nem lenézve az ellenfelet – hogy talán túlságosan elhittük az elején, hogy ez egy jó csapat. Az tény, hogy jól játszanak, jól vízilabdáznak, de mi sokkal jobbak vagyunk. Ez a különbség nem teljesen látszódott, de én végig tudtam, hogy mi jobbak vagyunk. Az elején kaptunk olyan gólokat, amiket idáig nem, de ez az útja a haladásnak és a fejlődésnek, hogy közepes és erős csapatokkal mérkőzzünk meg" - nyilatkozta Varga Zsolt vezetőedző a frad.hu-nak.
 
Szombaton két meccs vár a Ferencvárosra: a német Potsdam nem jelenthet akadály, majd este következhet a Verona elleni találkozó.
 
Férfi Euro Kupa, selejtező
B-csoport, Busto Arsizio (Olaszország)
Jadran Split (horvát)-Ferencváros-PQS Waterpolo 5-8 (3-2, 1-2, 1-1, 0-3)
Gólszerzők: Butic, Marinic-Kragic, Krapic, Antonijevic, Power, ill., Mitrovics 3, Jaksics 2, Nikics, Madaras, Jansik Sz.
 
További eredmények
Szeptember 27., szerda
Montpellier (francia)-Paix D'Aix (francia) 9-14
Potsdam (német)-Jadran Split (horvát) 7-21
Amersfoort (holland)-Verona (olasz) 4-24

Szeptember 28., csütörtök
Jadran Split-Montpellier 16-6
Ferencváros-PQS Waterpolo-ZPC Amersfoort (holland) 25-4
Paix D'Aix-Verona 4-13
Potsdam-Paix D'Aix 5-19
Montpellier (francia)-Ferencváros-PQS Waterpolo 7-23
Verona-Jadran Split 11-11

Szeptember 29., péntek
Paix D'Aix-Amersfoort 18-7
Verona-Potsdam 17-6

A további program
Szeptember 30., szombat
Paix D'Aix-Jadran Split, 9:00
Amersfoort-Montpellier, 10:45
Potsdam-Ferencváros, 12:30
Jadran Split-Amersfoort, 17:00
Montpellier-Potsdam, 18:45
Ferencváros-Verona, 20:30

Szeptember 28., vasárnap
Potsdam-Amersfoort, 9:00
Paix D'Aix-Ferencváros, 10:45
Verona-Montpellier, 12:30
Vízilabda hírek
euro kupa
ferencváros
ftc
fradi