cover image
Egyéb

BENU Férfi Magyar Kupa, D-csoport: FTC, Kaposvár

2017. szeptember 24. 13:44

A Fradi mögött Szécsi Zoltán hazai csapata jutott a legjobb nyolc közé, miután nagy meccsen 9-6-ra legyőzte a élvonalba feljutó, oda érezhetően nem pofozógépnek érkező szombathelyi AVUS együttesét.

Kaposváron a jelentősen megerősödött Ferencváros és a jelentősen meggyengült Szeged mérkőzése vezette fel a továbbjutást zajló Kaposvár-AVUS csatát.
 
Varga Zsolt együttese a várakozásoknak megfelelően könnyedén gázolt át ellenfelén, amit bizonyít a nagyszünetben táblán álló 12-0 is... A szegedieket megtisztelve tette oda magát a Fradi, Vogel Soma jól védett, Nikola Jaksics ötöt vágott, de Varga Dénes és Madaras Norbert is eljutott háromig. A végén érthetően kiengedtek a fővárosiak, a vége így „csak" 17-4 lett.
 
A ki-ki partin remekül kezdetek a szombathelyiek, hiszen Baj Marcel és Kutasi Dávid akciógóljával 2-0-ra vezettek! Dobos Dávid révén szépítettek a hazaiak, akik a második negyedben rutinos, sokat megélt játékosai (elsősorban a Varga Zsolt, Vidisch Ferenc kettős) vezérletével 4-0-s szakaszt produkáltak.
 
A jelentések szerint a nagyszünet után folytatódott a heroikus küzdelem, s csupán Polovic Krisztián centergólja került feljegyzésre, avagy igyekezett tapadni Matajsz Márk előz idénybeli másodosztályú csapata. Varga Zsolt a negyedik menetben ötméteresből ugyan ismét háromgólosra (6-3) növelte a különbséget, de a vasiak nem adták fel, Ekler Bendegúz két akciógóljával jöttek fel a kaposváriak nyakára. A hajrát azonban Szécsi Zoltán együttese bírta jobban, így ha nehezen is, de bebiztosította győzelmét. Egy biztos, az AUVS üde színfoltja lehet az ob I-nek, nem pofozógépnek érkezik a legjobbak közé.
 
 
BENU Férfi Magyar Kupa, selejtezők, 2. nap
D-csoport, Kaposvár
 
FTC-PQS Waterpolo- Contitech-Szeged 17-4 (5-0, 7-0, 2-2, 3-2)
Gólszerzők: Jaksics 5, Varga Dénes 3, Madaras 3, Sedlmayer, Jansik Sz., Vámos, Gál, Mitrovics, Szirányi, ill. Zsigri, Farkas K., Szilvasán, Korbán
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Kaposvári VK-AVUS 9-6 (1-2, 4-0, 0-1, 4-3)
Gólszerzők:
Vindisch 2, Varga Zs. 2, Palotás 2, Dobos, Juhász-Szelei, Lukács, ill. Kutasi 2, Ekler 2, Baj, Polovic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A végeredmény: 1. FTC 9 pont, 2. Kaposvár 6, 3. Szeged 1, 4. AVUS 1
A negyeddöntőbe jutott: FTC, Kaposvár

 

Vízilabda hírek
BENU
magyar kupa
ftc
kaposvár