cover image
Egyéb

Bevillanó emlékek

2017. augusztus 7. 17:50

Drávucz Ritáék fölényes győzelmével, és ami még ennél is fontosabb remek hangulatban kezdődött el a masters-világbajnokság vízilabdatornája.

Miközben a Hajós uszoda fedett medencéjében Kásás Zoltán szórta a gólokat – igaz, a 60+-os korosztályban induló Blue Thunder triplája ellenére is kikapott a Perth Cockatoos együttesétől –, addig a 33-asban éppen a két magyar női csapat mérkőzött egymással.

A Budakalász–Bánki VSE találkozón az előbbi gárda fölényes győzelmet aratott, amely meccsen újra összeállt a régi legendás női válogatott, soraiban Brávik Fruzsinával, Doroszlai (Szalkay) Orsolyával, Drávucz Ritával, Gruber Laurával, Pelle Anikóval, Primász Ágnessel, Rédei Katával, vagy éppen Stieber Mercedessel.

„Nehéz így védeni” – jegyezte meg Doroszlai Orsolya, hiszen a medence körül éppen olyan illatok terjengtek, mintha egy grillpartin lennénk, ami mutatja azt is, hogy a masters-világbajnokság valójában egy hatalmas buli. Olyan sztárvendégekkel, mint például az említett egykori klasszisok.

„Jó szórakozás volt, a lényeg az, hogy jól érezzük magunkat, és ez így is történt – mondta a világ és Európa-bajnok Stieber Mercedes. – Az sem egy utolsó szempont, hogy győztünk, hiszen amikor a vízben vagyunk, előjönnek a régi reflexek, nem szeretnénk veszíteni. Amikor 2001-ben itthon volt az Európa-bajnokság, játszottunk is a 33-as medencében, így bevillannak az emlékképek.”

Sőt, még olyan is történt, a csapattal, amire korábban nem volt példa: „Életemben először fordulok le, és pont most kérsz időt” – rótta meg nevetve Györe Lajos edzőt Rédei Kata, amikor a szakvezető időt kért, noha a védő éppen megúszott. Bár azt nem tette hozzá, hogy a lefordulást leginkább annak köszönhette, hogy nem úszott vissza.

Szóval jó volt újra vízben látni a lányokat, ahogy Drávucz Rita mondta, minden olyan, mint régen, csak kicsit lassabbak. Persze ezzel együtt a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, a látottak alapján pedig jó hangulatban nincs hiány. S várhatóan ugyanilyen jókedv mellett folytatódnak majd a küzdelmek, míg 19 órától Kemény Dénes legendás aranycsapata száll vízbe.

MASTERS-VILÁGBAJNOKSÁG, VÍZILABDA
A magyar csapatok eredményei
Férfiak

30+
A-csoport:
Bay Area Masters (amerikai)–Neptun VSC 5–14. B-csoport: MAFC Masters–S. Petersburg (orosz) 14–10

35+
A-csoport:
The Olympic Club (amerikai)–Bull’s Blood 3–8. B-csoport: Jadran Veterani (montenegrói)–ESE 80 10–11

40+
C-csoport:
OSC Senior–SC Brenntag (román) 11–14. D-csoport: Oázis SC–Darkside (amerikai) 7–9

45+
A-csoport:
Tungsram SC–Blue Thunder 14–6. B-csoport: Ybl Octopus–Baltic Masters (orosz) 8–5. C-csoport: Real Canoe NC (spanyol)–Budai LTD 16–5

50+
A-csoport:
Sunday Boys–Polytechnic (brit) 8–8. D-csoport: Happy Hippos–WPC Kyiv (ukrán) 7–9

55+
A-csoport:
MC Walrus–Helsingford (finn) 9–1. B-csoport: SV Canstatt (német)–Sunday Boys 7–2

Nők
30+

Budakalászi SC–Bánki VSE 17–1
 
Élő eredmények: ITT!
 
Program: ITT!
Vízilabda hírek
masters