cover image
Egyéb

Nagy élmény és ezüstérem

2017. augusztus 7. 13:58

Ezüstérmet szerzett a Maccabi Játékokon a magyar férfiválogatott, amelynek két ob I-es pólós volt tagja, a Vasassal korábban bajnok Takács Bálint, illetve a junior-világbajnok Marnitz Gergő.

Érhető, hogy a vizes világbajnokság mögött, mellett jó néhány egyéb pólós történés háttérbe szorult, de szerencsére a férfiválogatott ezüstérmén túl is sikeres nyarunk volt. Az universiade és a korosztályos világversenyek még előttünk állnak, a nemrégiben befejeződött Maccabi Játékokon pedig a férfiak ezüst-, a nők pedig bronzérmet szereztek.
 
„A BVSC-s Szabó Bence utazott volna eredetileg, de neki volt egy balesete, és akkor hívtak fel engem, hogy lenne-e kedvem résztvenni a versenyen – mondta a junior-világbajnok Marnitz Gergő.Elfogadtam, mert jó lehetőségnek tartottam, érdekes kihívás, illetve Izraelbe sem jut el olyan könnyen az ember. A viadal olyan volt, mint egy kis olimpia, 80 ország 10 ezer sportolója vett részt, ez a világ harmadik legnagyobb sporteseménye.”
 
A Vasas pólósa – aki mellett klubtársa, Takács Bálint volt a keret másik ob I-es játékosa – hozzátette, ugyanúgy volt megnyitó és közös bevonulás, mint az olimpián, s noha nem beszélhetünk olyan nívóról, mint az ötkarikás játékokon, az úszóknál például az összes korábbi versenyrekord megdőlt.
 
„Szerintem a brazil válogatott volt a legerősebb a tornán, de a második legjobbnak tűnő Izrael ellen öt nullás vezetésről kaptak ki – mesélt a tornáról Marnitz Gergő. – Játékerő alapján a mienk volt a harmadik-negyedik csapat, azonban a brazilokat például 12–5-re győztük le. Volt két jó centerük, de Takács Bálinttal hatástalanítottuk őket. A döntőben inkább magunkat vertük meg, nagy volt a nyomás, kicsit leblokkoltunk.”
 
Így aztán a házigazda – a felnőttválogatottját kiállító – Izrael nyerte meg a tornát (a döntő 9–6 lett), a Kenéz György vezette magyar csapat pedig ezüstérmet szerzett. Marnitz Gergő szerint az aranyérmes csapat az ob I végén végezne, vagy egy erős ob I B-s gárdát alkot, de a színvonalról az is sokat elárul, hogy négy éve például az Egyesült Államok az universiadeválogatottjával érkezett.
 
„Egyre magasabb a nívó a Maccabi Játékokon, a következőre ráadásul Budapesten kerül sor, a tervek szerint még erősebb magyar csapat indul, szeretnék én is ott lenni, nagy élmény volt a mostani is” – tette hozzá Marnitz Gergő.
Vízilabda hírek
maccabi marnitz