cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

A szerb skalp után megvan a montenegrói is - tornagyőzelem!

2017. augusztus 6. 11:38

A Horváth János irányította, a máltai Európa-bajnokságra készülő U17-es válogatott újabb győzelme (6-5) elsőséget ér a kaposvári nemzetközi tornán.

Szerbia legyőzése után Montenegró ellen a tornagyőzelemért szállt harcba csapatunk - ennek megfelelő intenzitással vetették bele magukat a fiatalok a csatába. No, és senki sem feledte, sőt plusz motivációt adott, hogy a felek a szeptemberi Eb-n egy csoportba kerültek. A jelentések szerint sokáig, egészen pontosan három negyedig kiugróan jó védekezéssel, illetve Grieszbacher Márk remek kapusteljesítményével sikerült egy gólon tartani az ellenfelet! S miután elől a szintén jól védő Andrej Bosanac kapuját sikerült bevenni ötször, 5-1-re vezettek a mieink. A záró menetben zsinórban három lőtt góllal zárkózott fel Montenegró, így minden szempontból megnyugtató volt Szieben László akciógólja. S ugyan az ellenfél 1:12-vel a vége előtt ismét feljött egy gólra, többre már nem futotta az erejéből. A 6-5-ös magyar győzelem azt jelenti, hogy három sikerrel nyerte meg a tornát a csapat, amely folytatja felkészülését a szeptemberi, máltai Európa-bajnokságra.  
 
„A felkészülésünk negyedik hetét zártuk, s kicsit olyanok vagyunk, mint a himnuszban a balsors - minden héten kidőlt egy ember... - kezdett értékelésébe Horváth János szövetségi edző, utalva Macsi Martin és Melegh Milán sajnálatos kiesésére, valamint arra, hogy az operáción átesett Fekete Gergő is csak a napokban kezdhette meg a munkát, és Dala Dömét is jelentősen visszavetette vírusos megbetegedése. - Mindezek ellenére nagyon jól jött számunkra ez a torna, köszönjük szépen a kaposváriak vendéglátását és a szövetség támogatását. Alapozásból jöttünk, a törökök elleni meccs délelőttjén is úsztunk, persze ez nem kifogáskeresés a szoros meccsre. A szerbek és a montenegróiak legyőzésének örülünk, boldogak vagyunk, hogy megnyertük a tornát, ugyanakkor tudjuk, messzemenő következtetéseket nem szabad levonni ebből, hiszen miként mi, az ellenfelek is hiányos összeállításban álltak fel. Tekintettel arra, hogy Montenegróval egy csoportban vagyunk az Európa-bajnokságon, és nem biztos, hogy találkozunk addig velük, egyáltalán nem mindegy, milyen képet hagyunk bennük. Jól játszottunk sokáig, majd butaságok miatt magunkra húztuk őket, végül sikerült nyernünk. Most két nap szünetet kap a csapat, majd folytatjuk a felkészülést."
 
U17-es nemzetközi felkészülési torna, Kaposvár
3. forduló
Monteneró-Magyarország 5-6 (0-2, 1-2, 0-1, 4-1)
Gólszerzők: Draaskovics 2, Vucsurovics, Radovics, Perkovics, ill. Baksa 2, Bihácsi, Fodor O., Schmölcz, Szieben
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Törökország-Szerbia 4-5 
 
Fiú U17-es Eb-keret

Kapusok:
Grieszbacher
Márk
Korom Dániel
Lampert Márk

Mezőnyjátékosok:
Baksa
Benedek
Bihácsi Bence
Bóbis Botond
Bozó Péter
Dala Döme
Fekete Gergő
Fodor Olivér
Konarik Ákos
Schmölcz Norman
Szieben László
Sziládi Kristóf
Szőke Benedek
Tóth Gyula
Vékony Ákos

Vezetőedző: Horváth János
Edző: Dávid Zoltán

Az Eb-re készülő válogatott munkáját Bors László kapusedző, Horváth Tamás erőnléti edző és orvosként dr. Hangody László segíti.
 

Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horváth János
ifiválogatott