cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

VB 2017: „Senkitől sem kell félni”

2017. július 20. 22:11

Remek játékkal győzte le Hollandiát a női válogatott, a csoportelsőség megszerzése után Bíró Attila elmondta, a második félidőre változtatott egy kicsit a csapat emberelőnyös játékán.

Sokat foglalkoztatok a mérkőzés előtti edzésen az emberhátrányos védekezéssel, aminek meg is lett az eredménye.
Ez volt a kulcsa a sikernek – mondta Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya. – Arra nem lehetett számítani, hogy majd mi kapunk több emberelőnyt, ezért is gyakoroltuk ezt az elemet, ami működött is.
 
Fizikailag is álltuk a versenyt a hollandokkal, mennyire volt nehéz ez a küzdelem? 
Embert próbáló ütközet volt. Ha összeállítjuk a két csapatot, akkor kilogramban és magasságban is komolyabb a holland, ennek a magyar válogatottnak viszont – és ezt már a világbajnokság előtt is elmondtam – fizikailag senkitől sem kell már félnie. Lábtempóban, kondicionálisan úgy felkészültek a lányok, hogy ebben a műfajban senki sem tud fölénk kerekedni.
 
A harmadik negyedben robbantott a csapat. Mit kérték a lányoktól a szünetben? 
Taktikai elem volt, szerettem volna, ha változtatunk valamit emberelőnyben, ezek a támadások picivel jobban is mentek a második félidőben, mint addig. Illetve volt egy-két olyan ember, Czigány Dóra, Gurisatti Gréta, akik nagyon sok pluszt tudtak hozzátenni a játékhoz. 
 
Most három napig nem játszik mérkőzést a csapat, mivel telik majd ez az időszak? 
Lesz regenerálódás, taktikai felkészülés a kanadaiak ellen, s mivel itthon vagyunk, kihasználjuk ezt, a lányok találkozhatnak a szeretteikkel, pihenésre is lesz alkalom.
 
17. FINA Világbajnokság, vízilabda, nők
C-csoport, 3. forduló

HOLLANDIA-MAGYARORSZÁG 8-10 (2-2, 1-1, 2-4, 3-3) 
Vezette: 
Severo (olasz), Rotsart (amerikai)

HOLLANDIA: 
Willemsz - Smit 4, D. Genee, van der Sloot 3, Stomphorst, Sevenich, Megens 1. Csere: A. Genee, Nijhuis, Koolhaas, Klaassen, Joustra. Szövetségi kapitány: Arno Havenga

MAGYARORSZÁG: Gangl - Antal D., Szücs G. 2, Keszthelyi 2, Bujka 1, Csabai, Szilágyi. Csere: Czigány 2, Gurisatti 2, Takács O., Illés 1, Tóth I. Szövetségi kapitány: Bíró Attila


(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények: itt
 
A vízilabdatorna 5. napjának minden történése: itt
Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
biro attila magyarorszag hollandia