cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Jöhetnek a hivatalos meccsek!

2017. június 23. 8:37

Péntek este játssza első meccsét a Samartzidis-kupán a férfiválogatott, amely Kanada ellen kezd a görögországi tornán.

Csütörtök este már Athénban edzett a férfiválogatott, amely péntektől vasárnapi a Samartzidis-kupán szerepel. A torna péntek délelőtt rajtol, Märcz Tamás együttese pedig péntek este játssza az első találkozóját Kanada ellen.

„Kíváncsi vagyok, hogy a szoros és a zóna védekezésünk miként működik a spanyoloknál nehezebb centerekkel szemben, és hogyan megy majd az, amit szerdán otthon is gyakoroltunk – mondta a szövetségi kapitány. – Még egységesebbnek kell lennünk és szeretném, hogy gyorsuljunk, mert nem vagyok megelégedve a mozgásgyorsasággal. Persze még messze van a vb, de fontos lesz, hogy milyen sebességgel tudunk majd játszani.”

A görögországi tornán játszik először hivatalos mérkőzéseket a nyár során a magyar válogatott, amely felkészülése Gór-Nagy Miklós szerint az ilyenkor megszokott mederben zajlik. A fizikai rész teljesítése után most már jönnek az edzőmeccsek, ezek során pedig tovább csiszolódhat a csapat játéka.

„Mindenkinél máshol van a hangsúly, más a kapitányok mentalitása, de a sikerhez is több út vezet, hiszem és bízom benne, hogy mi jó úton vagyunk – mondta a világbajnok védő, aki Kemény Dénesnél és Benedek Tibornál is tagja volt már a válogatottnak, Märcz Tamás pedig úgy hívta be a keretbe, hogy a szezonban közben nem szerepelt az összetartásokon. – Amikor Märcz Tamás kapitány lett és kihirdette az első keretet, akkor elengedtem a válogatottságot, bár igazából már akkor elengedtem, amikor kimaradtam az olimpiai keretből. Igyekeztem élvezni a játékot és drukkoltam a srácoknak. A kisördög – ha nevezhetem kisördögnek – azért ott volt bennem, mert éreztem, hogy jól megy, esetleg hasznára lehetnék a válogatottnak, így nagyon örültem, amikor Tomi hívott, hogy számít rám.”

A védő hozzátette, azt reméli a tornától, hogy tovább tökéletesítik a csapat játékát meghatározó dolgokat, helyre teszik a különböző feladatokat, s úgy térnek haza, hogy még előrébb tartanak, több önbizalommal és hatékonyabban játszanak.
 
A Samartzidis-kupa mérkőzéseit itt lehet követni!
 
Samartzidis-kupa nemzetközi férfitorna, Glyfada
A program (magyar idő szerint)
Június 23., péntek
Montenegró–Spanyolország, 8:45
Kanada–Görögország, 10:00
Magyarország–Kanada, 18:45
Görögország–Spanyolország, 20:00

Június 24., szombat
Kanada–Spanyolország, 8:45
Magyarország–Montenegró, 10:00
Kanada–Montenegró, 18:45
Görögország–Magyarország, 20:00

Június 25., vasárnap
Magyarország–Spanyolország, 8:45
Görögország–Montenegró, 10:00

Hír még: a BENU-kupára megindult a jegyértékesítés: részletek itt! Jegyek, bérletek: ezen a felületen.

A férfiválogatott glyfadai kerete:

Kapusok: Decker
Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
ferfiak ferfivalogatott marcz gor-nagy samartzidis