cover image
Egyéb

Baksa László német bajnok lett

2017. június 16. 18:04

Egymás után negyedszer lett német bajnok Baksa László és a Spandau, amely a nagy rivális Hannovert győzte le a fináléban.

Ősszel az alapszakaszban, januárban pedig a Német Kupa elődöntőjében győzte le a Hannover a Spandaut, s az utóbbi vereség jelentette a fordulatot a német bajnoki címvédő berlini együttesnél.

„A súlyos vereség után húztunk egy vonalat, másfajta edzésmunkába kezdtünk, ami szépen lassan beérett” – mondta Baksa László, aki társaival aztán idegenben győzte le a Hannovert, majd jobb gólkülönbségének köszönhetően megnyerte az alapszakaszt.

A fináléban aztán hannoveri sikerrel kezdett a Spandau, majd megnyerte a második meccset otthon, a harmadikon azonban – szintén Berlinben – a Hannover győzött. Így aztán a címvédő a negyedik meccsen, Hannoverben lett bajnok, amikor 12–8-ra nyert.

Felemás szezonon vagyunk túl, a tavalyi jobban sikerült, akkor a BL-ben is jobb meccseink voltak, s ugye a bajnoki címet is megszereztük” – tette hozzá Baksa László, aki a következő két szezont is a Spandaunál tölti, hiszen 2019-ig szerződése van a német csapattal.
Vízilabda hírek
baksa spandau