cover image
Egyéb
Utánpótlás

BENU serdülő leány Négyes Döntő: garantált az izgalom – nálunk élőben nézheti!

2017. június 9. 17:16

A legtöbben a POLO SC és az UVSE győzelmére tippelnek, ám gyorsan hozzáteszik, a Szentes és a BVSC is okozhat meglepetést. Szóval tulajdonképpen minden megtörténhet a Margitszigeten.

A nagy sikerű ifi négyes döntő után itt az újabb hétvége, és itt az újabb Final Four! Ezúttal a legjobb serdülőcsapatok mérkőznek meg a bajnoki címért, az érmekért. Ezúttal is igazi vízilabda-ünnepre van kilátás, nem véletlen, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség így kívánja megadni a rangját a két sorozatnak. Sőt az eseményről élőképes közvetítést sugároz majd: ezen a felületen!

Ami a mostani hétvégét illeti: a lányok között szombaton POLO SC–Szentes és UVSE–BVSC elődöntőket rendeznek, míg vasárnap jöhet a két helyosztó, a bronzmeccs és a finálé. (A fiúk négyes döntőjéről itt olvashat.)

Ezúttal is megkérdeztük a csapatok edzőit, miképpen készülnek az eseményre, mit várnak tőle.

Rottler Antal (POLO SC):

„Az elsődleges célunk megnyerni az Szentes elleni elődöntőt, pillanatnyilag nem foglalkozunk mással! Tavaly sikerült révbe érnünk, noha az UVSE kicsit esélyesebb volt nálunk. Szeretnénk majd ellenfeleinket meglepni egy-két gyors húzással, feltétlen a jó védekezésre alapoznánk – végig erre készülünk. Egészséges önbizalommal várjuk a négyes döntőt!”

Oltyán Gyula (Szentes):

„Kiemelném, hogy a bajnokság rendszere nagyon jó! A csapatoknak van ideje felkészülni a legfontosabb meccsekre, szépen fel letet építeni a munkát. Tekintettel arra, hogy nyilvánvalóan mind a négy résztvevőnél bizonyosan most látszanak majd meg a munka eredményei, azaz mindenki most lesz a legjobb formában, nehéz volna jóslatokba bocsátkozni. Jó meccseket várok, nagy izgalmat. A gyerek és az ifi bajnoki cím nagyon jó hatással volt erre a társaságra is, ráadásul mindkettőből vannak ebben a csapatban is, szóval jó hangulatban készülünk.”

Tóth Zoltán (UVSE):

„Ificsapatunk elveszített bajnoki döntőjének keserűsége pozitív dühbe csapott át, láttuk mindannyian, mi történt, ebből tanulni kell! Az alapszakasz alapján a Honvéd és mi kimagaslunk talán a mezőnyből, ám pont az elmúlt hétvége mutatta meg, a négyes döntő más műfaj. Ráadásul a BVSC és a Szentes is bebizonyította már, hogy mire képes. Jelen pillanatban csak a BVSC-vel foglalkozunk, főleg rájuk készülünk, videóztunk is, ám azt kell, hogy mondjam, elsősorban a saját játékunkra koncentrálunk, nézzük, hol mit rontottunk el, ezeket pedig igyekszünk kijavítani. Egész héten azon voltunk, hogy a nagy tét dacára elérjük, hogy ne nyomassza a lányokat a rájuk váró feladat.”

Gruber Laura (BVSC):

„A papírforma nem mellettünk szól, ám természetesen mindent megpróbálunk már az elődöntőben is. Reálisan a harmadik helyre van esélyünk, ám történtek már csodák. A bajnokságban látott körbeverések is arra engednek következetni, hogy erőviszonyok ide vagy oda, tulajdonképpen bármi megtörténhet – mi is ebben bízunk. Ha sikerül kirobbanó formában játszanunk, ellenfelünk pedig kicsit rosszabb napot fog ki, akkor semmi sem elképzelhetetlen.”

BENU serdülő négyes döntő, leányok, Széchy-uszoda
A program
Július 10., szombat, elődöntő

POLO SC–Szentes, 15:00
UVSE–BVSC-Zugló, 18:00

Július 11., vasárnap
A 3. helyért: 13:30
Döntő: 16:30

A fiú program
Július 10., szombat, elődöntő

UVSE–Debreceni VSE, 13:30
KSI SE–Vasas SC-Continental, 16:30

Július 11., vasárnap
A 3. helyért: 15:00
Döntő: 18:00

Vízilabda hírek
Utánpótlás
serdülő ob
négyes döntő
fina four