cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Az M4 Sport élőben közvetít Sanghajból!

2017. június 9. 13:23

Ismeretes, női válogattunk a legjobb négy közé jutott Hollandia legyőzésével a Világliga Szuperdöntőjébe. Tekintettel arra, hogy végre lesz Kínában közvetítés, a Magyar Televízió is lépett, és első körben élőben adja a szombati, amerikaiak elleni elődöntőt: kezdés 13:00!

Mint beszámoltunk róla, női válogatottunk felettébb kemény, harcias csatában rossz kezdés (0–2) után hamar elkapta a ritmust, a nagyszünetben már 4–3-ra vezetett, és a záró menetre tovább növelte előnyét. A végén nagy izgalmak között Szücs Gabriella gólja jelentette végül a 8–7-es győzelmet Hollandia ellen

A szombati elődöntőben az olimpiai – és világbajnok, VL-címvédő Egyesült Államok lesz a mieink ellenfele, hiszen az amerikaiak a negyeddöntőben magabiztosan 14–3-ra verték az ausztrálokat, a mérkőzés egyik játékvezetője Fodor Rajmund volt.

Nos, Sanghajból semmiféle közvetítés nem érkezett, semmilyen jel, stream, így az eddigi összecsapások „láthatatlanok” voltak számunkra. De ez változik! Miután kiderült, hogy szombaton és vasárnap is lesz közvetítés Kínában, a Magyar Televízió is azonnal lépett, és végül elérte célját: az amerikaiak elleni elődöntőt (magyar idő szerint 13:00), majd a vasárnapi helyosztót egyaránt élőben sugározza az M4!

„Örülünk, hogy láthatnak bennünket a szurkolóink! – ecsetelte Bíró Atilla, aki így vezette fel a csatát: – A torna egyik kiemelkedő csapat után a másik legjobb, az Egyesült Államok következik. Ez a magyar válogatott mindenkit képes megverni, ebbe az amerikai csapat is beletartozik! Nem fogjuk tisztelni az eredményeiket, nem ijedünk meg, a döntőbe jutás a célunk!”

Női Világliga Szuperdöntő, Sanghaj
Negyeddöntő
Hollandia–Magyarország 7–8 (3–3, 0–1, 1–2, 3–2)

MAGYARORSZÁG:
Kasó – Czigány 1, Antal, Szilágyi 1, Szücs G. 1, Takács O., Illés 1, Keszthelyi 1, Tóth I., Bujka 2, Csabai 1, Somhegyi. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Holland gólszerzők: Klaassen 3, van der Sloot 2, Smit, D. Genee

A további eredmények
Negyeddöntő

Egyesült Államok–Ausztrália 14–3
Japán–Kanada 5–9
Oroszország–Kína 16–8

A további program – (az időpontok helyi idő szerint értendőek, zárójelben a magyar idő)
Június 10. – elődöntő
Kanada–Oroszország 17:40 (11:40)
Egyesült Államok–Magyarország, 19:00 (13:00)

Június 11. – helyosztók
A 3. helyért, 17:30 (11:30)
Döntő, 19:00 (13:00)
Vízilabda hírek
Női válogatott
világliga
Bíró Attila
kunshan
Sanghaj