cover image
Egyéb

Eger–Fradi: az egyik befejezné, a másik nyújtaná

2017. április 15. 11:27

A Bitskey-uszodában 20 órakor kezdődik az elődöntő első felvonása, amely 4–1-eől indul, azaz a hevesiek győzelmük esetén már finalisták lennének. A fővárosiak szeretnék, ha a második meccsre maradna a döntés.

A bajnoki alap- és középszakasz győztese, a Bajnokok Ligájában Final Sixbe jutó csapat az Euro Kupa-győztes ellen. Ráadásul hatalmas tétre. Mi ez, ha nem óriási rangadó?

Tekintettel arra, hogy a felek az alapszakaszban Egerben döntetlenre végeztek (emlékezetes, Stefan Mitrovics három másodperccel a vége előtt egyenlített a Bitskey uszodában), ám a Népligetben aztán 13–7-re nyertek a hevesiek, 4–1-ről indul a hét pont megszerzésig tartó párviadal. Avagy maximum két meccs alatt döntésre viszik a dolgot.

Az egriek természetesen kizárólag egy meccsben gondolkodnak, szombaton este már a fináléba jutásnak szeretnének örülni. Miképpen Dabrowski Norbert a csapat honlapján nyilatkozta: „Érdekes feladat előtt állunk, de szerintem, egyáltalán nem lehet kiindulni az idei egymás elleni mérkőzésekből, hiszen valóban nagyon régen voltak. Mi ugyan azt követően megnyertük az alapszakaszt, illetve a bajnokság középszakaszát is, a Fradi pedig az Európa Kupát. Mind a két csapat fejlődött, a ferencvárosiak többet, már csak ezért sem számítok olyan találkozóra, mint mondjuk legutóbb. Ez egy igazi play-off csata lesz, meglehetősen kevés hibázási lehetőséggel. Nagyon veszélyes ez a 4-1-es állás a hét nyert pontig tartó versenyfutásban, mert ugyan ezzel egy meccs alatt lezárhatjuk a kérdéseket, viszont egy vereséggel akár bajba is kerülhetünk. Ezért is mondtam azt a fiúknak, hogy nem úgy kell felfogni a dolgokat, mint egy bajnoki finálét, ahol ötször is lehet játszani, inkább egy kupadöntőhöz hasonlítottam a szituációt. Egy meccsre kell készülni, csakis a maira, és itt kell eldöntetni a továbbjutást.”

A ferencvárosiak, mondani sem kell, feltétlen szeretnék még a szezonban az Egert fogadni hazai pályán, ugyanakkor Varga Zsolt vezetőedző is tudja, ehhez bravúr kell: „Az Egerrel szemben egy fokkal jobb pozícióból indulunk, mintha a bajnoki címvédő Szolnokkal szemben 6-0-ról kezdtük volna a rájátszást. Az Eger elleni párharcban 4-1-es hátrányból kezdünk, idegenben. Ez is nagyon nehéz feladat, mivel nincs hibázási lehetőség, nyernünk kell Egerben, ahhoz, hogy egyáltalán lehetőségünk legyen a döntőbe jutásra. Az Euro Kupa győzelem után négy napos pihenőt kaptak a játékosok, amire szükségük volt, hogy mentálisan feltöltődjenek. A héten fokozatosan kezdtük a munkát, az első felében fizikai a másodikban taktikai edzésekkel készültünk. Azt nem lehet mondani, hogy mindenki száz százalékos, vannak sérültek, de mindenki vállalja a játékot.”

E.ON férfibajnokság, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés
ZF-Eger–Ferencváros-PQS-Waterpolo, 20:00
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása:
4–1
Egymás ellen. Alapszakasz: Eger–FTC 10–10, FTC–Eger 7–13
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
felsőház
eger
ftc