cover image
Szövetség

A szövetség részvétnyilvánítása a győri kosarastragédia áldozatainak

2013. szeptember 7. 20:16

Az MVLSZ nevében Kemény Dénes elnök őszinte részvétét fejezte ki a Győr női kosárcsapatának két elhunyt vezetőjének, Tapodi Péter és Füzy Ákos családjainak.

Szörnyű tragédia történt szombat délután: a soproni edzőmérkőzésre tartó UNI-Győr női kosárlabda-csapatát szállító autóbusz sofőrje egy frontális karambolt kikerülendő elrántotta járműve kormányát, ám az útról lesodródó autóbusz az oldalára dőlt. A balesetben életét vesztette Tapodi Péter klubigazgató, valamint - a kórházba szállítást követően- Füzy Ákos vezetőedző. A bajnokcsapat valamennyi játékosa megsérült, közülük többen súlyosan.

Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke őszinte részvétét fejezte ki a két elhunyt kiváló szakember hozzátartozóinak: „A szövetség elnöksége és a teljes magyar vízilabda társadalom nevében mélyen együttérzünk ennek a szörnyű balesetnek az áldozataival, illetve hozzátartozóikkal. A sérült játékosoknak mielőbbi felgyógyulást kívánunk, továbbá hatalmas lelki tartást a történtek feldolgozásához.”

A szövetség vezetője hozzátette: „Ebben az évben leállítottuk azt a gyakorlatot, hogy a válogatottak személyautókkal utazzanak edzőtáborokba, vagy vidéki mérkőzések helyszíneire, inkább visszatértünk az autóbuszos szállításra. Ám sajnos kiderült: száz százalékos biztonság továbbra sincs.”
Szövetségi hírek
győr
kosárlabda
tragédia
részvétnyilvánítás
kemény dénes