cover image
Egyéb

Férfi BL, B-csoport: egri mottó - "Final Six!"

2017. április 4. 17:29

A ZF-Eger a szerb Partizan Beogradot fogadja szerdán 19 órától a Bitskey-uszodában (tv: M4 Sport) – remélt győzelme esetén biztosítaná helyét a sorozat budapesti hatos döntőjében, a Duna Arénában várt fináléra!

Dabrowski Norbert szokása szerint lényegre törően fogalmazott: „Final Six! Final Six! Final Six! Ez a fejemben. Nem kell mást mondani.”

No, igen. A ZF-Eger szakvezetője a Bajnokok Ligája korábbi periódusában is elmondta, a lényeg a győzelem, nem számít a hogyan – voltaképpen most is ez a helyzet. Így, a szezon hajrájában a játék minősége alapból más kell, hogy legyen, és bizony, ha abból indulunk ki, hogy szombaton 8–5-re legyőzte a Szolnokot a bajnokságban a hevesi alakulat, nem lehet a szakvezetőek panasza.

A Bajnokok Ligájában a Partizan Beogradot fogadja szerdán az Eger (19 óra, tv: M4 Sport), és az eltelt nyolc forduló után úgy áll, hogy győzelmével az utolsó mérkőzéstől függetlenül kivívná a budapesti Final Six részvételt!

„A második hely a célunk a csoportban. Erre akkor van esélyünk, ha legyőzzük a Partizant, ami nem egyszerű feladat, mert erős, fiatal csapat” – fogalmazott Decker Ádám, utalva arra is, hogy majd a 10. fordulóban a címvédő horvát Jug Dubrovnik látogat a Bitskey-uszodába, és…

No, de ne szaladjunk annyira előre, hiszen a szerb együttes a hazai meccsen bebizonyította, méltó ellenfele a hevesieknek, akik nehezen, Milos Csuk utolsó percben szerzett góljával nyertek 9–8-ra. A Partizan amúgy új edzővel érkezik a partira, hiszen némileg váratlanul napokkal ezelőtt Stefan Csirics váltotta a kispadon Zoran Milenkovicsot. Az Adria Liga négyes döntőjében már új edzője vezette a csapatot – nem sok sikerrel, hiszen a Jug Dubrovnik 18–4-es csapást mért rá. Így, a meccs előtt megelégednénk egy egygólos egri győzelemmel, hiszen már ezzel rögzíthetnénk: megvan a Final Six!

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 9. forduló
Április 5., szerda

ZF-Eger–Partizan Beograd (szerb), 19:00 – tv: M4 Sport
CAN Barceloneta (spanyol)–Waspo Hannover (német), 19:15
Pro Recco (olasz)–Jug Dubrovnik (horvát), 20:30

Az állás:
1. Recco 24 pont
2. Dubrovnik 17
3. Eger 12
4. Barceloneta 8
5. Partizan 4
6. Hannover 3

További program
10. forduló, április 26., szerda

Eger–Dubrovnik
Partizan–Barceloneta
Hannover–Recco

FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Duna Aréna

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
eger
jegyek
jegyed.hu