Szentesen ülésezett az MVLSZ elnöksége

2013. szeptember 03. 16:53

Magyar József és a Hungerit Zrt. meghívására Szentesen tartotta soros elnökségi ülését a Magyar Vízilabda Szövetség.

Először Kemény Dénes adott rövid összefoglalót az elmúlt hónapokról, kiemelve, hogy rendkívüli sikereket értek válogatottjaink a különböző világversenyeken. Egy kivétellel valamennyi eseményen elődöntőig jutottak a csapatok, ami óriási előrelépés az elmúlt évekhez képest. „Nyolcból hét eseményen a legjobb négy között szerepeltünk, ötször érmesek lettünk, azt hiszem, ennél szebb nyárról nem is álmodhattunk volna” – jelentette ki az MVLSZ elnöke.

Az élre természetesen a férfiválogatott világbajnoki címe kívánkozik, továbbá a Világligában szerzett ezüstérem, és szintén remek teljesítmény a női csapat világbajnoki bronzérme és VL-negyedik helyezése. Az Universiadén elért arany- és ezüstérem hatalmas fegyvertény, és a korábbi eredményekhez képest kifejezetten biztató a férfi U20-as válogatott negyedik helye a szombathelyi junior világbajnokságon. Egyedül az U20-as lányoknak nem sikerült a négy közé jutni, mentségükre szóljon, hogy ők a későbbi győztes amerikaiaktól szenvedtek vereséget a negyeddöntőben.

A felsorolt eredmények kapcsán az elnökség meghallgatta és elfogadta Benedek Tibor és Vincze Balázs értékelését, akárcsak Horkai György, Merész András, Kelemen Attila és Mihók Attila beszámolóit.

A grémium tájékoztatót kapott a 2014. évi budapesti Európa-bajnokság szervező-bizottságának felállításáról: ezt a testületet szintén Kemény Dénes vezeti, társelnökként Beck György és Tóth Sándor segíti a munkáját.

 


Kemény Dénes tájékoztatta az elnökséget, hogy felkérte Drávucz Ritát és Kásás Tamást, hogy legyenek a jövő évi Európa-bajnokság "nagykövetei", akik nagy örömmel mondtak igent.

Az elnökség megerősítette a szövetség egyes bizottságainak vezetőit és tagjait tisztségükben, miután mandátumuk szeptember elsejéig szólt.

Az ülésen végül elhangzott, hogy a hétvégén kezdődik a magyar bajnokság, immáron az új szabályokkal, amelyek első tesztje megfelelően sikerült a Magyar Kupa selejtezőiben.Női OB I

BVSC-Zugló Diapolo - Szegedi V. T&N SZTE

2016. okt. 30. 16:30

Arcok és pillanatok Biros Péter búcsúmeccséről (Fotó: Dobos Sándor)
Biros Péter búcsúmeccse (Fotók: Dobos Sándor)
E.ON ob 1.: BVSC-Zugló-ZF-Eger (Fotók: Fehér Anna)
E.ON ob 1: ZF-Eger-FTC-PQS Waterpolo 10-10 (Fotók: Fehér Kálmán)
BENU MK: Pannergy-Miskolci VLC-VasasPlaket (12-10, fotó: Fehér Kálmán)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok