cover image
Szövetség

Szentesen ülésezett az MVLSZ elnöksége

2013. szeptember 3. 16:53

Magyar József és a Hungerit Zrt. meghívására Szentesen tartotta soros elnökségi ülését a Magyar Vízilabda Szövetség.

Először Kemény Dénes adott rövid összefoglalót az elmúlt hónapokról, kiemelve, hogy rendkívüli sikereket értek válogatottjaink a különböző világversenyeken. Egy kivétellel valamennyi eseményen elődöntőig jutottak a csapatok, ami óriási előrelépés az elmúlt évekhez képest. „Nyolcból hét eseményen a legjobb négy között szerepeltünk, ötször érmesek lettünk, azt hiszem, ennél szebb nyárról nem is álmodhattunk volna” – jelentette ki az MVLSZ elnöke.

Az élre természetesen a férfiválogatott világbajnoki címe kívánkozik, továbbá a Világligában szerzett ezüstérem, és szintén remek teljesítmény a női csapat világbajnoki bronzérme és VL-negyedik helyezése. Az Universiadén elért arany- és ezüstérem hatalmas fegyvertény, és a korábbi eredményekhez képest kifejezetten biztató a férfi U20-as válogatott negyedik helye a szombathelyi junior világbajnokságon. Egyedül az U20-as lányoknak nem sikerült a négy közé jutni, mentségükre szóljon, hogy ők a későbbi győztes amerikaiaktól szenvedtek vereséget a negyeddöntőben.

A felsorolt eredmények kapcsán az elnökség meghallgatta és elfogadta Benedek Tibor és Vincze Balázs értékelését, akárcsak Horkai György, Merész András, Kelemen Attila és Mihók Attila beszámolóit.

LEN_logo_2013.jpgA grémium tájékoztatót kapott a 2014. évi budapesti Európa-bajnokság szervező-bizottságának felállításáról: ezt a testületet szintén Kemény Dénes vezeti, társelnökként Beck György és Tóth Sándor segíti a munkáját.
ravuczrita.jpg  


kasa.jpg Kemény Dénes tájékoztatta az elnökséget, hogy felkérte Drávucz Ritát és Kásás Tamást, hogy legyenek a jövő évi Európa-bajnokság "nagykövetei", akik nagy örömmel mondtak igent.

Az elnökség megerősítette a szövetség egyes bizottságainak vezetőit és tagjait tisztségükben, miután mandátumuk szeptember elsejéig szólt.

Az ülésen végül elhangzott, hogy a hétvégén kezdődik a magyar bajnokság, immáron az új szabályokkal, amelyek első tesztje megfelelően sikerült a Magyar Kupa selejtezőiben.
Szövetségi hírek
elnökségi ülés
budapesti Európa-bajnokság
nagykövet
drávucz
kásás