cover image
Egyéb

Antal Dóra és Illés Anna is kitett magáért: 4 meccs, 14 gól

2017. február 27. 10:14

A harmadik helyet szerezte meg a kaliforniai Irvine-ban rendezett tornán Antal Dóra és Illés Anna csapata, a California Golden Bears.

Tíz győzelemmel és egy vereséggel várta az amerikai egyetemi bajnokság legutóbbi hétvégéjét a California Golden Bears, amelyen négy találkozót játszott a magyar női válogatott két kiválóságát, Antal Dórát és Illés Annát felvonultató együttes.

A Berkeley Egyetem negyedikként rangsorolt csapata a San José State elleni 13–6-os sikerrel kezdte a hétvégét (Antal Dóra 2, Illés Anna 1 gólt szerzett), majd az ötödik Arizona State ellen is magabiztosan, 10–4-re nyert, ezen a meccsen Illés Anna jegyzett 4 találatot.

Az elődöntőben a legerősebb rivális, a Stanford várt a Golden Bearsre, s ebben a szezonban másodszor is legyőzte az együttest, a 12–9-re elveszített mérkőzésen Antal Dóra triplázott. A bronzmeccsen a harmadikként rangsorolt UCLA volt az ellenfél, Antal Dóra ismét hármat vágott (Illés Anna egyet), de ez sem volt elég, 17 másodperccel a lefújás előtt azonban az olimpiai bajnok Rachel Fattal megszerezte az UCLA győztes gólját.

fotó: calbears.com

fotó: calbears.com

A California Golden Bears így 12 győzelemmel és 3 vereséggel a negyedik helyen áll eddig a szezonban, s legközelebb március 11-én vár meccs az együttesre a 19. Harvarddal szemben.
 
Eredmények:
California Golden Bears (Antal 2, Illés 1)–San José State 13–6
California Golden Bears (Antal nem lőtt gól, Illés 4)–Arizona State 10–4
Elődöntő: California Golden Bears (Antal 3, Illés nem lőtt gólt)–Stanford 9–12
A 3. helyért: California Golden Bears (Antal 3, Illés 1)–UCLA 11–12
Vízilabda hírek
california golden bears antal isles