cover image
Egyéb

Szezonnyitó csapatbemutató: RacioNet-Honvéd

2013. augusztus 28. 20:07

Van bennük ráció. A Honvéd nevében is és a csapat összetétele okán is. Indul a szezon, bemutatjuk az OB I.-es együtteseket. 3. rész.

Az olimpiai bajnokokkal megtűzdelt, és így a bajnokság üdítő színfoltjának számító Groupama-Honvéd az előző szezont a hatodik helyen zárta. Az új évadnak új névvel vág neki a csapat, az olimpiai bajnokok maradnak, a célok pedig egy kicsit merészebbek.

Az üde színfolt jellemzés még erősödni is fog, hiszen japán játékosa is lett a csapatnak Takei Koji személyében. Azt már az Universiadén és a Világliga cseljabinszki döntőjében is megtapasztalhattuk, hogy a japán vízilabda feltörekvőben van (büntetőkkel még Montenegrót is megverték 17-15-re), ráadásul kicsit másként is játsszák a sportágat, mint Európában. Gyorsak, szétússzák a mezőnyt.

Vélhetően a 23 éves pólósnak itt a magyar bajnokságban alkalmazkodnia kell, de Gergely István, a Honvéd kapusa, a klub és a szövetség elnökségi tagja, a férfiválogatott csapatvezetője és kapusedzője azt mondta nemrégiben: „biztos keze van, jól passzol, és jól lő”. Kell-e ennél több?!

A Honvéd csapatába még négy játékos érkezett: Szőke Szabolcs az OSC-től, Illés Sándor a Ferencvárosból, Demeter Tamás és Simon Roland pedig az ifi csapattól.

A klub célja ebben az évben a tavalyihoz képest az előrelépés.

Vélemény - dr. Kiss Gergely, a csapat háromszoros olimpiai bajnok játékosa:

„Picit átalakult a mezőny, nem nagyon, de valamennyire igen. Arra számítok, hogy a Szeged, Szolnok, Eger hármas versenyez majd a bajnoki címért. A 4-5-6. helyért nagy harc lesz, ide számítom magunkat is a Vasas és a Debrecen mellett. A BVSC, az OSC és a Ferencváros is szeretne a hatba jutni, izgalmas lesz a középmezőny harca. Természetesen, mint tavaly, idén is elképzelhető, hogy az erős csapatokat megszorongatják, talán meg is botlik némelyik, de a mezőny nagyjából a fenti felosztásban kiegyensúlyozott. Nálunk is történtek változások, remélem, csak jobbak leszünk, mint az elmúlt szezonban. Továbbra is jellemző, hogy csak nagyjából 25 évnél fiatalabb játékosok és néhány idősebb alkotja a csapatot. Igyekszünk úgy tanítani a fiatalokat, hogy közben nagy eredménykényszer azért ne legyen. Ettől függetlenül rövid távon vannak és lesznek céljaink, remélem, sikerül őket megvalósítani”.

A RacioNet Honvéd játékoskerete a 2013-14-es szezonban:

Gergely István, György Dávid, Tóth Bendegúz, Fülöp Bence, Mátyás Zoltán, Szőke Szabolcs, Boros Tamás, dr. Kiss Gergely, Demeter Tamás, Kovács Péter, Illés Sándor, dr. Steinmetz Barnabás, Takei Koji, Simon Roland.
Vízilabda hírek
honvéd
kiss gergely