cover image
Egyéb

Veretlen Szolnok, bizakodó OSC és Eger

2016. december 22. 17:45

Az eddigi látottak alapján jó esély mutatkozik arra, hogy a Szolnoki Dózsa-Közgép mellett legalább még egy, vagy inkább kettő magyar csapat kerüljön majd be a Bajnokok Ligája hatos döntőjébe.

Noha még csak három forduló ment le a BL csoportköréből, már kezdenek egyértelműen kirajzolódni az erőviszonyok, amelyek kecsegtetnek magyar sikerekkel, az OSC és az Eger is okkal pályázik arra, hogy bekerüljön a final sixbe.

fotó: facebook/OSC Waterpolo - Balogh Máté

fotó: facebook/OSC Waterpolo - Balogh Máté

Az A-csoportban az Olympiakosz és Szolnok felfelé, míg a Spandau és a Nizza lefelé lóg ki a csoportból, az eddigi eredmények is azt a csoportkör előtti vélekedést támasztják alá, hogy a harmadik továbbjutó helyért a Brescia és az OSC küzdhet meg egymással. Vincze Balázs együttese idegenben is hozta a két kötelező győzelmet, szoros meccset játszott a Szolnokkal, a január 18-i újrakezdés alkalmával pedig jöhet a nagy rangadó: a Brescia látogat a Kondorosi uszodába. Amennyiben az újbudai együttes nyerne olasz riválisával szemben, fontos lépést tehetne a továbbjutás felé.

A továbbjutás a Szolnok esetében biztos, de a Dózsa által kitűzött csoportelsőség is elérhető, ami azért lenne fontos, hogy az együttes rögtön az elődöntőben kezdje a final sixet, s a döntőig elkerülje a Pro Reccót. A Szolnok a három fordulóban három rangadót játszott, idegenben verte az OSC-t és a Bresciát, otthon pedig ikszelt az Olympiakosszal. Ha a pireusziak és Cseh Sándor együttese tartja a tempót, akkor az április 4-i Olympiakosz–Szolnok dönt a csoportelsőségről.

fotó: Fehér Anna

fotó: Fehér Anna

A B-csoportban szerepel a harmadik magyar csapat, az Eger, amely egyelőre csak három ponttal áll, viszont már a Juggal és a Reccóval is meccselt. Utóbbi vélhetően végigveri az egész csoportot, előbbi pedig otthon csak a Reccótól kap(ott) ki, idegben viszont el lehet csípni. Ezt bizonyítja, hogy szerdán ikszelt a Barceloneta otthonában, s mivel az Eger a spanyol csapattal fut versenyt a harmadik helyért, a magyar együttesnek is jól jönne, ha majd otthon megcsípné a Jugot. Erre majd az utolsó fordulóban, április 26-án kerülhet sor.

Bajnokok Ligája, férfiak
Az A-csoport állása:

1. Olympiakosz 7 pont (28–11)
2. Szolnok 7 (24–22)
3. OSC 6
4. Brescia 3 (22–24)
5. Spandau 3 (20–25)
6. Nice 0

A B-csoport állása:
1. Recco 9 pont
2. Barceloneta 5
3. Dubrovnik 4
4. Eger 3
5. Hannover 2
6. Partizan 1
 
FIGYELEM!
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály Uszodakomplexum - Kedvezményes jegyek december 31-ig!

Vízilabda hírek
bajnokok ligaja bl eger szolnok osc