cover image
Egyéb

Idegenben is esélyes a Szolnok és az OSC

2016. december 20. 20:24

A Bajnokok Ligája 3. fordulójában a Szolnoki Dózsa-Közgép és az A-Híd-OSC-Újbuda is idegenben csobban vízben, ami viszont nem jelenti azt, hogy ne lenne esélye a győzelemre az A-csoportban szereplő két magyar együttesnek.

Újabb nehéz (idegenbeli) mérkőzés vár a Szolnokra, amely az OSC otthonában kezdte a főtáblás küzdelmeket, majd az Olympiakosz elleni hazai döntetlen után Bresciába utazik a Magyar Kupa friss győztese. A Brescia tavaly megnyerte az Euro kupát, s az egyetlen olasz csapat az elmúlt évekből, amelyik le tudta győzni a Pro Reccót. Ennek ellenére is esélyes a Szolnok, amely játékereje alapján megszerezheti második sikerét.

„Sokat elmond a Bresciáról, hogy az előző szezonban megnyerte az Euro kupát és most is erős csapatot alkot, olasz válogatottakkal és jó légiósokkal a soraiban. Olaszországban mindig nehéz játszani és ez különösen igaz a bresciai uszodára. Szeretnénk győzni és sikerrel zárni ezt az évet” – mondta Cseh Sándor, a Szolnok edzője.

Ahogy Cseh Sándor említette, a Brescia kikapott az Olympiakosztól, de a 8–4-re végződő mérkőzésen sokáig jól tartotta magát. Két olimpiai bajnoka – a horvát Petar Muslim és szerb Sava Randjelovics – van az együttesnek, de a Brescia pólósa a harmadik legjobb szerb center, Nemanja Ubovics, a montenegrói válogatott Vjekoszlav Paszkovics, no meg jó néhány olasz válogatott. A magyar kupacsapatok közül a mostani szezonban eddig az OSC találkozott a Bresciával, a fővárosi együttes a második selejtezőkörben rendezett találkozón végig vezetett, aztán 11–11-re végzett riválisával.

Az említett OSC ezúttal Berlinbe utazott, ahová a csapat rendben megérkezett (a Spandauban szereplő Baksa László is jól van), és a Magyar Kupa hétvégi elődöntőjében elszenvedett vereség ellenére is okkal bíznak abban, hogy győzhetnek a Spandau otthonában. A német bajnokcsapat a sereghajtó Nizza ellen nyert, majd 9–6-ra kapott ki Bresciában.

„Kemény meccsre készülünk, viszont jó játékra és győzelemre számítok – hangsúlyozta Vincze Balázs. – Szeretnénk kifejezni együttérzésünket a hétfői támadás áldozatainak, de most az a feladatunk, hogy a szerdai meccsre összpontosítunk és jó vízilabdát nyújtsunk.”

Bajnokok Ligája, férfiak, 3. forduló, A-csoport
Kedd

Olympiakosz Pireusz (görög)–Olympic Nice (francia) 15–2
Szerda
AN Brescia (olasz)–Szolnoki Dózsa-Közgép, 19:00 (tv: Sport2)
Spandau 04 Berlin (német)–A-Híd-OSC-Újbuda 19:30 (tv: Digi Sport1)

Az állás:
1. Olympiakosz 7 (3 mérk.)
2. Szolnok 4 (2)
3. OSC 3 (21–16, 2)
4. Spandau 3 (14–15, 2)
5. Brescia 3 (13–14, 2)
6. Nice 0 (3)
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
bl bajnokok ligaja szolnok osc brescia spandau