Egyéb

Szuperkupa: nem volt kérdés

2016. december 14. 21:18

A Bajnokok Ligája-győztes horvát Jug Dubrovnik nyerte meg a Szuperkupát, miután hazai pályán 10–4-re legyőzte az olasz AN Bresciát.

A most futó szezonban a Dubrovnik és a Brescia is a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel – igaz, különböző csoportban –, tavasszal viszont még két különböző sorozatban ünnepeltek. A Jug éppen a Margitszigeten lett BL-első az Eger, a Recco és az Olympiakosz legyőzésével, míg az olasz csapat még éppen jókor búcsúzott a BL-selejtezőben, átkerült az Euro Kupába, ahol a végső sikerig menetelt, a fináléban oda-vissza verte az orosz Kazanyt.

Így jött össze a Jug–Brescia Szuperkupadöntő, ami aztán csak a horvátoknak volt szuper, hiszen a saját uszodájukban ütötték ki az olaszokat. Európa mostanság legjobb kapusa – a BL hatos döntőben és Rióban is őt választották a legjobbnak –, Marko Bijac három negyeden keresztül gólt sem kapott, amikor több mint 24 perc után betalált a Brescia, a Dubrovnik már hétnél járt. A vége 10–4 lett, így a Jug az elmúlt fél évben minden trófeát elhódított.

Horvát bajnok és kupagyőztes, Adria-liga-győztes, BL-győztes és Szuperkupagyőztes. Ennél feljebb pedig már nincsen.

Szuperkupa, döntő
Jug Dubrovnik (horvát)–AN Brescia (olasz) 10–4 (2–0, 2–0, 3–0, 3–4)
Gólszerzők:
Loncar 3, Perrone 2, Fatovic, X. Garcia, Ivankovic, Benic, Obradovic, ill. Manzi, Muslim, N. Presciutti, Ubovics
Vízilabda hírek
szuperkupa jug dubrovnik brescia