cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság: az első kör utolsó meccse következik!

2016. november 11. 15:56

A B-csoportban a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen fogadja szombaton a Bajnokok Ligája főtáblájára jutó ZF-Eger a Kaposvárt.

Egerben nem titkolják, túl akarnak lenni a Kaposvár elleni bajnokin, hogy aztán három nap pihenő után újult erővel készüljenek a Ferencváros elleni rangadóra, a Miskolc elleni kupanegyeddöntőre, valamint a Bajnokok Ligája-győztes Jug Dubrovnik elleni csatára. Ismét a „Nyerjünk, és kész” metódus került elő.

Eközben Kaposváron (ahol a Ferencváros elleni múltkori partin visszatért sérüléséből a Szegedről igazolt világbajnok, Varga II Zsolt) sem feltétlen az Eger elleni összecsapás van a fókuszban – már a BVSC elleni mérkőzés is szóba-szóba kerül. A csapat egyik meghatározó játékosai, Pataki Gergő így fogalmazott a klub honlapján: „Az Eger bajnoki esélyes, idén is jó erőkből áll. Célunk a tisztes helytállás. Ahogy múlt héten az FTC ellen, úgy most sem megyünk lehajtott fejjel a vízbe. Jó kétkapuzásnak fogjuk fel. Gyakorolhatjuk azokat az elemeket, amiket a számunkra fontos meccseken használhatunk, ilyen a jövő szombati BVSC elleni meccs. Az Eger ellen az a cél, hogy minél jobb eredménnyel jöjjünk ki. A csapat jó állapotban van, az FTC elleni meccsen is megmutattuk, hogy jó az erőállapotunk, nem tudtak minket vízbe fojtani. A játékosok közül egyedül én vagyok sérült. Múlt szombaton, a Fradi-mérkőzésen vállsérülést szenvedtem: a diagnózis szerint a rotátor köpeny sérült meg. Már a második negyed elején jeleztem, hogy baj van, és akkor a medence szélén azonnal kezelésbe vett a gyógymasszőrünk, Laki Peti. Az Eger elleni mérkőzésen emiatt nem játszom, de jövő héten, a BVSC ellen már mindenképpen vízben leszek.”


E.ON férfibajnokság, B-csoport – a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzés

November 12., szombat:

ZF-Eger–Kaposvári VK – 18.00

A csoport állása:

1. Ferencváros 19 pont
2. Eger 16 pont (6 mérkőzés)
3. Honvéd 13 pont
4. Miskolc 11 pont
5. BVSC 10 pont
6. Tatabánya 4 pont
7. Kaposvár 3 pont (6 mérkőzés)
8. UVSE 1 pont


Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
b csoport
eger-kaposvár
pataki