cover image
Egyéb

Hatra hat, avagy 12-vel volt jobb az Eger – BL-főtáblát ér!

2016. november 9. 21:18

Dabrowski Norbert csapata a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének második meccsén 11–5-re győzte le ahorvát Primorje Rijekát, nem volt kérdéses a továbbjutása.

Maradjunk annyiban, a kinti meccsnek köszönhetően hat gól előny ide vagy oda, 0–3-nál picit aggódni kezdtünk. Főleg, hogy a 0–4-ért is ment a Rijeka. Persze, ha azt vesszük, hogy Dabrowski Norbert bevallotta, hogy csapata az odavágó után nem ezt a mérkőzést helyezte/helyezi fókuszba a felkészülése során, és tudva azt, hogy fiatal átlagéletkorú riválisánál erősebb játékerőt képvisel, túlzásba sem kellett vinni az aggodalmat, avagy lehetett abban bízni, „felébred”, és elkezd majd játszani a hevesi társaság.

Nos, felébredt, elkezdett játszani!

Egyrészt még az első negyedben lőtt két gólt (Hosnyánszky Norbert a 7. percben törte meg a jeget fórból, majd Borisz Vapenszki szerezte a másodikat), másrészt aztán a második menetben hátul is stabilizálta állásait, jobban semlegesítette Radut és Vukicevicet, és 6–1-re hozta ezt a periódust. Szebbnél szebb gólok nyugtatták meg a szurkolókat, aktív volt centerben a beteg Hárai Balázs távollétében értelemszerűen többet játszó Bedő Krisztián, vagy éppen Hosnyánszky, de tulajdonképpen klasszikus csapatjátékkal haladt előre az Eger.

A nagyszünetben így 8–4-re, összesítésben tíz góllal vezetettek a mieink, nem volt kérdés, ki jut majd tovább.

A meccs második felében a hazaiak szakvezetője próbálta végig tűzben tartani játékosait, akik igyekeztek megfelelni a várakozásoknak, lőttek is három szép gólt, ám érezhetően ott volt a fejekben, ez a meccs eldőlt. Azért 3–1-re hozta a fennmaradó 16 percet a hazai együttes, így 11–5-re a meccset. Azaz az Eger ott van a Bajnokok Ligája főtábláján!

„A minimális elvárást teljesítettük, feljutottunk a főtáblára. Mentálisan a saját csapdájába esett a csapat az elején, fizikálisan meg az enyémbe, de végül is hoztunk a mérkőzést. Ebből is tanulni kell, sem én, sem a csapatom nem volt még olyan helyzetben, hogy hat gólról kezdjen egy mérkőzést” – értékelt a parti után Dabrowski Norbert vezetőedző.

Eredmény – Férfi Bajnokok Ligája. 3. selejtezőkör

ZF-Eger–Primorje Rijeka (horvát) 11–5 (2–3, 6–1, 2–1, 1–0)
Gólszerzők:
Hosnyánszky 3, Decker Á. 2, Vapenszki 2, Milos Csuk, Kovács G., Erdélyi, Bedő, ill. Vukicevic 3, Radu, Peros

Továbbjutott az Eger, 23–11-es összesítéssel

További eredmények:

SM Verona (olasz)-A Híd-OSC-Újbuda 13-11 (1-3, 2-1, 3-4, 7-3)
Gólszerzők:
Mirarchi 3, Petkovic 2, S. Luongo 2, Razzi 2, Bini 2, Gallo, Blary, Jelaca, illetve Seman 3, Nikics 2, Bátori, Zalánki, Salamon, Kovács G., Gór-Nagy, Bundschuch

Továbbjutott az OSC, 21-19-es összesítéssel!

Jadran Herceg Novi (montenegrói)-AN Brescia (olasz) 11-8 (2-2, 3-2, 4-4, 2-0)

Továbbjutott a Brescia, 22-16-os összesítéssel.

Digi Nagyvárad (romániai)-Waspo Hannover (német) 11-11 (1-1, 4-5, 5-4, 1-1)

Továbbjutott a Hannover
, 23-18-as összesítéssel.

A főtábla beosztása:

A csoport:

Olympiakosz Pireusz (görög)
Szolnoki Dózsa-Közgép
Olympique Nice (francia)
Spandau Berlin (német)
A-Híd OSC-Újbuda
Brescia

B csoport:

Jug Dubrovnik (horvát)
Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
Partizan Beograd (szerb)
Hannover
ZF-Eger 

A Bajnokok Ligája Hatos Döntőjét május 25. és 27. között rendezik Budapesten.
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
eger