cover image
Egyéb

E.ON ob 1., A-csoport: a Szeged dominált Debrecenben

2016. november 5. 20:53

Nem született meglepetés a férfibajnokság A-csoportjában a szombati játéknapon. A debreceniek 6 pontos hátrányban vannak a felsőház eléréséért vívott harcban.

Átmenetileg az utolsó meccsét játszotta a Komjádi-uszoda hamarosan kezdődő felújítása miatt otthonában a Vasas, a piros-kékek legközelebb már a Tüske Uszodakomplexumban játszanak (szinte egészen biztosan). Ellenfelük ezúttal a pont nélküli KSI volt, amely lelkesen játszott a meccs egy bizonyos részében, így egész közel került az angyalföldiekhez.

A hazaiak győzelmét ezzel együtt nem veszélyeztette semmi, a kulcspillanatokban higgadtabbak volta, Tihanyi Bernát is jól védett a kapuban. A meccs érdekessége, hogy a KSI csapatában a harmadik negyedben vízbe ugrott a 15 éves Faragó Tamás, montreali bajnokunk fia.

Simán győzött az OSC Szentesen, ahol tavaly nem jártak az újbudaiak. Már az első negyedben erőt demonstráltak a 6-1-es részeredménnyel, később sem forgott veszélyesben a fölényes siker.

Ugyanígy tett a Szolnok is, amely Pécsen nyert 7 góllal, mindenesetre a hazaiak elégedettek lehetnek a második negyed támadójátékával, akkor négy gólt szereztek – más kérdés, hogy hetet kaptak.

A csoport rangadója Debrecenben zajlott, ahol a szegediek vendégeskedtek, és végül 9-5-re nyertek. Elég feszült meccs volt, már ha a cserés kiállítások számát nézzük, abból ugyanis kettő volt itt is, ott is. Bár Lukas Durik góljával 1-0-ra még a DVSE vezetett, 3-1-nél már a szegediek dőlhettek átmenetileg hátra.

De csak átmenetileg. Ugyanis a második negyedben végig ott volt a lehetősége a hazaiaknak a felzárkózásra. Megítélés kérdése persze: az is benne volt a pakliban, hogy a Szeged húz el. Nos, egyik sem történt, merthogy gólmentes volt a második nyolc perc – ritkaság.

A meccs a harmadik negyedben dőlt el (egyébként 13 perc gólcsend volt a meccsen összességében), amikor 5-2-re húzott el a Szeged, innen azért elég nehéz visszajönni. 8-3 után pedig már csak kozmetikázott a Debrecen, amely így nagyon fontos meccset játszik a következő körben.

November 19-én Debrecen-Vasas tévés bajnoki lesz, ha ott is kikap a DVSE, nagyon leszakad a felsőházi rájátszásért vívott harcban.

Eredmények – E.ON ob 1., A-csoport, 7. forduló:

VasasPlaket-KSI 10-6 (4-1, 1-1, 2-2, 3-2)
Gólszerzők:
Marnitz G. 2, Bóbis 2, Steinmetz 2, Bencz, Babay, Simon, Njegovan, illetve Marnitz M. 2, Zerinváry 2, Bicskei, Lévai
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.

Metalcom-Szentes-A Híd-OSC-Újbuda 5-16 (1-6, 1-2, 3-4, 0-4)
Gólszerzők:
Vörös 3, Reuten, van Mil, illetve Bátori 3, Salamon 3, Zalánki 2, Bundschuch 2, Gór-Nagy 2, Nagy Á., Kovács Gábor, Seman, Német
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.

Debreceni VSE-Contitech-Szeged-Diapolo 5-9 (2-3, 0-0, 1-2, 2-4)
Gólszerzők:
Durik 4, Smitula, illetve Basara 2, Vukicevic 2, Sedlmayer, Kiss Cs., Pellei F., Manhercz K., Manhercz Á.
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.

PVSK-Mecsek Füszért-Szolnoki Dózsa-Közgép 8-15 (1-5, 4-7, 1-1, 2-2)
Gólszerzők:
Gogov 3, Rakonjac 2, Csacsovszky E., Krizsán, Szabó E., illetve Alekszics 3, Vámos 2, Fülöp 2, Varga Dénes 2, Younger 2, Kis G., Mezei, Gocics, Crousillat
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.
 
Az A-csoport állása:

1. OSC 19 pont
2. Szolnok 18 pont
3. Szeged 14 pont
4. Vasas 13 pont
5. Debrecen 7 pont
6. Pécs 7 pont
7. Szentes 3 pont
8. KSI 0 pont

-d-
Vízilabda hírek
ob 1
vasas
szeged
honvéd
debrecen
ksi
pvsk
pécs
szolnok