cover image
Egyéb

Fradi, BVSC: jön az Euro Kupa újabb köre!

2016. október 27. 16:11

Nápolyban és Zágrábban lépnek fel a magyar indulók a második számú európai sorozatban. A cél az első két hely megszerzése.

„Former giants (korábbi óriások)” – hirdeti a LEN előzetese a pénteken kezdődő Euro Kupa-selejtező zágrábi csoportjáról. Való igaz, Märcz Tamás, a BVSC vezetőedzője is azt emelte ki korábbi, a sorsolást értékelő összegzésében, hogy négy olyan gárda csatázik majd a továbbjutó helyekért, amelyek az elmúlt évtizedekben meghatározó szerepet töltöttek be saját hazájuk bajnokságában – hosszabb-rövidebb ideig.

De nemzetközi szinten sem utolsó a csapatok eredménysora: a Mladost Zagreb 1968 és 1996 között hétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a POSK Split 1999-ben lett győztese a sorozatnak, míg a Posillipo Napoli háromszor tette ezt meg, legutóbb 2005-ben. 2015-ben mellesleg az olaszok nyerték meg az Euro Kupát.

A BVSC 2000-ben harmadik lett a Bajnokok Ligájában, igaz, több mint tíz éve nem szerepelt a nemzetközi porondon. Most Kassán kvalifikálta magát a második selejtezőkörbe, a Primorac Kotor és a Hornets Kassa legyőzésével (a Canottieri Napolitól egyetlen góllal kikaptak a zuglóiak).

A vezetőedző szerint mindent meg fog tenni a csapat, függetlenül attól, hogy az esélyesség terhe nem lesz ott a játékosok vállán.

A másik csoportban is van ám nemzetközi kupagyőztes: a Canottieri Napoli 1978-ban BEK-et nyert, míg a Ferencváros négyszeres KEK-győztes. Varga Zsolt csapata esélyes a továbblépésre, de azért ne feledjük, a Canottieri otthon lesz, emellett a spanyol Terrassa is veszélyes csapat.

Az Euro Kupa 2. selejtezőkör:

E csoport, Zágráb:


HAVK Mladost Zagreb (horvát)
POSK Split (horvát)
CN Posillipo Napoli (olasz)
BVSC-Zugló

F csoport, Nápoly:

Canottieri Napoli (olasz)
FTC-PQS Waterpolo
Pays D’Aix Natation (francia)
CN Terrassa (spanyol)

A csoportokból az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe, ahol majd a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőköréből kieső csapatokkal sorsolják össze őket.

A magyar csapatok programja:

Október 28., péntek:

FTC-PQS Waterpolo-Terrassa – 19.00
Posillipo Napoli-BVSC-Zugló – 19.45

Október 29., szombat:
Pays d’aix Natation-FTC-PQS Waterpolo – 16.00
Mladost Zagreb-BVSC-Zugló – 19.00

Október 30., vasárnap:
BVSC-Zugló-POSK Split – 10.30
Canottieri Napoli-FTC-PQS Waterpolo – 12.00

-ds-
Vízilabda hírek
euro kupa
ftc
BVSC