cover image
Egyéb

Eger: magabiztos siker Rijekában!

2016. október 26. 20:18

Dabrowski Norbert csapata nem bízott semmit a véletlenre, a Primorje első gólja után magához ragadta a kezdeményezést, és végül 12–6-ra nyert a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének odavágóján. A november 9-én esedékes egri találkozó előtt elmondhatjuk, a sorozat főtáblájának küszöbén áll a magyar együttes!

„Fiatal csapat, vigyázni kell vele!” – mondta a kezdés előtt Dabrowski Norbert, az egriek vezetőedzője (akinek további meccs előtti szavait itt olvashatja), aki a szezonban első ízben számíthatott teljes csapatára. Más kérdés, sem Hárai Balázs, sem a riói kéztörése után először a társak között lévő Milos Csuk sincs még nem száz, talán ötvenszázalékos állapotban.

A második selejtezőkörből elsőként továbbjutó Primorje Rijeka jól kezdett, első támadását góllal fejezte be (Decker Ádám kiállítását használta ki), ám az Eger innentől kezdve bebizonyította, hogy jobb csapat. Az első negyedben Bedő Krisztián fórból és akcióból is betalált, majd Erdélyi Balázs duplája következett (fór, ötméteres). A hazaiak hiába kaptak előnyöket, nem tudtak velük élni, mert a jelentések szerint a hevesi védekezés elsőrangúan működött, és Braniszlav Mitrovics is pazarul védett.

S miután a második menetben Hárai klasszisát bizonyítva jegyzett gólt, majd Kovács Gergő értékesített ötméterese után már 1–6 állt a táblán, nyugodtan pólózhattak az egriek. A kipontozódott Deckert ugyan elveszítette az Eger, de ez ezúttal nem okozott nagy törést, sőt Csuk akciógóljával már hattal járt előbbre!

Nagyszünet után Cosmin Radu, majd Ante Vukicevic, két rutinos pólósa révén közelebb került némileg a Rijeka, Hosnyánaszky Norbert találata fórból jókor érkezett. S miután Kovács Gergő akciógólt jegyzet az utolsó percben, ez a negyedet 2–2-re mentette az Eger, és tartotta hatgólos előnyét.

Az utolsó negyedben sem változott a játék képe, közelebb került a Rijeka, erre válaszolt az Eger, s végül 12–6-ra nyert. A párharc második mérkőzését november 9-én Egerben rendezik, s talán kijelenthető, mindez formaságnak tűnik. Azaz az Eger a Bajnokok Ligája főtáblájának küszöbére lépett, már „csak” elegánsan be kell lépnie az ajtón.

„Megtiszteltük a Rijekát és magunkat is azzal, hogy úgy álltunk oda a meccshez, mintha az előző szezonban látott Rijekával játszanánk. Megnéztük, mik az erősségeik, nem hagytuk őket kibontakozni a mérkőzés elején. Mire észbe kaptak, kinyílt a meccs. Még 4–1-nél is azt mondtam a játékosaimnak, hogy maximálisan figyeljenek oda, mert a Jug ellen innen fordított a Rijeka, és bizony most sem adták meg magukat könnyen. Az eredménytől függetlenül azért nem volt ez annyira könnyű mérkőzés. Mindenki hozzátette a győzelemhez a magáét, talán most játszottunk a legkevesebb hibával a szezonban, örülök, hogy ennyire koncentráltak voltunk”
értékelt a mérkőzés után Dabrowski Norbert vezetőedző. A csapat csütörtökön reggel busszal utazik haza.


Eredmény – Férfi Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör:

Primorje Rijeka (horvát)-ZF-Eger 6–12 (1–4, 0–3, 2–2, 3–3)
Gólszerzők:
Tkac, Radu, Vukicevic, Power, Vrlic, Peros, ill. Erdélyi 3, Kovács G. 2, Bedő 2, Milos Csuk 2, Hosnyánszky, Hárai, Vapenszki

További eredmények:
A Híd-OSC-Újbuda-Sport Management Verona (olasz) 10-6 (1-2, 3-1, 3-1, 3-2)
AN Brescia (olasz)-Jadran Carine Herceg Novi (montenegrói) 14-5 (1-1, 2-2, 5-1, 6-1)
Waspo Hannover (német)-Digi Nagyvárad (román) 12-7 (5-0, 4-2, 2-3, 1-2)

A visszavágókat november 9-én rendezik.

A főtábla beosztása

A csoport:

Olympiakosz Pireusz (görög)
Szolnoki Dózsa-Közgép
Olympique Nice (francia)
Spandau Berlin (német)
A-Híd OSC-Újbuda vagy Verona
Brescia vagy Jadran Herceg Novi

B csoport:

Jug Dubrovnik (horvát)
Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
Partizan Belgrád (szerb)
Hannover vagy Nagyvárad
ZF-Eger vagy Primorje Rijeka

A Bajnokok Ligája Hatos Döntőjét május 25. és 27. között rendezik Budapesten.
Vízilabda hírek
eger
bl
rijeka-eger
dabrowski norbert