cover image
Egyéb

Túl az idei első edzésen az ob I/B-s válogatott

2016. október 26. 16:52

Kenéz György be is számolt arról, mi a helyzet a másodosztály legjobb fiatal játékosait tömörítő csapatnál.

Ahogyan tavaly és tavalyelőtt is, Faragó Tamás kezdeményezésére összehívták az ob I/B figyelemreméltó fiatal játékosaiból álló válogatottat – a klubok közreműködésével. Az ob I/B-s csapat az edzéseken kívül bemutató-mérkőzéseket is játszott az elmúlt időszakban, emlékezhetünk, ott volt a szentesi Magyar Kupa-döntő, vagy Szolnokon és Egerben, a férfibajnokság rájátszásának egyik felvonása előtt. Most is ez a terv.

„Már ez a harmadik év, hogy várjuk azokat a játékosokat, akik az ifi korosztályból már kiöregedtek, de még nem múltak el 21 évesek, és az a tervük, hogy az ob I.-ben játszanak. Ez nem azt jelenti, hogy ők a legjobb játékosok a másodosztályban, hiszen vannak remek pólósok, akik viszont amatőrök, a vízilabda mellett dolgoznak, vagy éppen koruknál fogva már nem térhetnek rá a profi sportolói pályára. Viszont azok, akikkel mi dolgozunk, ezen a határon vannak, most dőlhet el, merre viszi őket a sors, és az ob I/B-s válogatottban felhívhatják magukra a figyelmet”
– mondta az olimpiai bajnok Kenéz György, aki fiával tartja az edzéseket a meghívottaknak.
 
„Mi segítünk nekik, lehetőséget biztosítunk nekik, és ezzel kapnak egy esélyt arra, hogy valamelyik ob I.-es csapat felfigyeljen rájuk. Várjuk az edzésekre az edzőket, a klubok szakembereit is, akik az év nagy részében elfoglaltak, nincs idejük nézelődni. Ilyenkor viszont van erre mód, ráadásul engem, a fiamat vagy Tamást bármikor felhívhatják, informálódhatnak a játékosokról” – tette hozzá.

Az első edzést szerdán meg is tartották, ezúttal is a BVSC uszodájában, a klub partner a kezdeményezésben. Várhatóan novemberben is találkoznak a játékosok, akik közül többen betegség miatt nem tudtak eljönni az első kétkapus játékra (merthogy alapvetően meccsszituációkat gyakorolnak a fiúk).

Az ország minden pontjáról, így Egerből, Debrecenből, Békéscsabáról, Nagykanizsáról vannak a keretben, de a fővárosi klubokból is. Azok, akik olyan ob I/B-s klubban szerepelnek, amelyeknek első osztályú csapata is van, értelemszerűen nagyobb eséllyel kerülhetnek az ob I-be, de örömteli, hogy az elmúlt két évben tíznél is több ob I/B-s válogatott lett az élvonal vízilabdázója. 16 ob I.-es csapat van, így több játékosra is van szükség, lehet válogatni, a lehetőség adott!

Az ob I/B-s válogatott kerete:

Simon Gábor (Cegléd), Németi Richárd (Cegléd), Kovács Norbert (Neptun), Csillag Bence (YBL), Knézy Márk (UVSE), Vadovics Ákos (UVSE), Zsebők Viktor (Alfa SMTK), Csányi Márk (MAFC), Kóré Dávid (ASI), Szívós Győző (ASI), Benedek Szabolcs (EKF), Nemes Balázs (Kaposvár), Krasznai Rudolf (Kaposvár), Vörös Márk (Kaposvár), Reibel Ádám (Honvéd), Dömötör Dániel (Honvéd), Hajós Jácint (Honvéd), Pintér Ákos (Honvéd), Szécsi László (Honvéd), Papp Dominik (HVSC), Berkó Zoltán (HVSC), Vörös Tamás (Pécs), Klinovszky Michael (Pécs), Sólyomvári Márton (Pécs), Széles Ákos (Békéscsaba), Ürögi Bese

-ds-
Vízilabda hírek
ob 1 b