cover image
Egyéb

Női bajnokság: most a BVSC próbálja megállítani az UVSE-t

2016. október 21. 12:57

A bajnok a Dunaújváros 13–7-es legyőzésével igazolta erejét, ezúttal a Szőnyi úton tör győzelemre. Petrovics Mátyás szintén százszázalékos csapata akarja megállítani ebben, avagy nagy csatára van kilátás a Laky-uszodában.

A Magyar Vízilabda Szövetség szombati tisztújító közgyűlése után nem sokkal, 15.15-kor kezdődik a női bajnokság alapszakaszának 5. fordulója, méghozzá rögvest egy rangadóval!

A két százszázalékos csapat, a BVSC és az UVSE csap össze a Szőnyi úton. A presztízsjellegű mérkőzésen a szakvezető lemérhetik, hol is tart csapatuk. Mint mindig, ezúttal is külön csemegének számít a Kisteleki-testvérek, Dóra és Hanna egymás elleni csatája, mint ahogy kíváncsian várjuk Bolonyai Flóra idei bemutatkozását az újpesti nehéztüzérek, Keszthelyi Ritáék ellen. További érdekesség, hogy a vállműtétje után lábadozó Tóth Ildikót miként sikerül a bajnoknak pótolnia a BVSC, egy Takács Orsolya kaliberű védővel szemben – speciel Takács Vivien eddig feltűnően élt a lehetőséggel. És ne feledjük, az UVSE az előző fordulóban magabiztosan győzte le a Dunaújvárost, ami igencsak jelzik az erejét. A parti után 17 órától a BVSC férficsapata a Tatabányával játszik bajnokit, avagy kettős meccset láthatnak a kilátogató szurkolók!

Az Eger Tatabányán igyekszik majd megszerezni első pontjait, egyben Biros Péter vezetőedző első győzelmére hajt; a jelentősen megfiatalított Szentes Dunaújvárosban igyekszik helyt állni; a Bujka Barbara vezérelte Szeged a Honvéd otthonában folytathatja sorozatát.

Női ob I., alapszakasz, 5. forduló
A szombati program:


BVSC-Zugló-Diapolo–UVSE – 15.15
Tatabánya–ZF-Eger-EKE – 16.00
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Grpahics–Hungerit-Szentes – 17.00
RacioNet-Honvéd–Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem – 17.00

A csoport állása:

1. BVSC 12 pont
2. UVSE 12 pont
3. Dunaújváros 9 pont
4. Szentes 9 pont
5. Szeged 6 pont (3 mérkőzés)
6. Eger 0 pont (5 mérkőzés)
7. Tatabánya 0 pont
8. Honvéd 0 pont


Vízilabda hírek
női bajnokság