cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Junior-Eb: szép siker a görögök ellen

2016. szeptember 12. 17:35

Az alpheni junior Európa-bajnokság férfitornáján Horkai György csapata legyőzte egyik fő csoportbeli riválisát, így a csoportgyőzelem küszöbére ért.

A Málta elleni könnyed siker után jóval nehezebb feladat várt a magyar válogatottra a viszontagságos szervezés mellett zajló alpheni Eb második csoportmeccsén.

A görögök a korosztály legjobbjai közé tartoznak, a torna egyik esélyesei – ahogyan a mieink is. Ezzel együtt a görögök szereztek kétszer is vezetést, de 1-2 után három magyar gól következett, 4-2-nél már a magyar csapatnál volt az előny, ez volt az első kisszünetre az állás.
 
A görögök egyébként 12-10-re verték Montenegrót vasárnap, most viszont azzal kellett szembenézniük, hogy 6-2-re húzott el Horkai György csapata a második negyed elején – pörögtek a fiúk. Aztán jött egy kis hullámvölgy, és a negyed végére 6-5-re zárkózott az ellenfél. Erre még sikerült egy góllal reagálni, 7-5 volt a nagyszünetben.
 
A harmadik negyed első 5 percében nem született gól, hogy aztán 5 métereshez jusson a magyar csapat, ezt sikerült is értékesíteni, megint megnyugtatóbb lett az előny, 8-5, sőt még megtoldottuk eggyel, 9-5-nél újra négy góllal jártunk előrébb, ahogyan az első negyedben 6-2-nél. Tartotta a ritmust a magyar válogatott tehát, ami megnyugtató volt az utolsó szakasz előtt. 
 
10-5-nél már 5 gól volt az előnyünk, ennek ki kellett tartania a végéig. 2 és fél perccel a vége előtt viszont 10-8-ra jött fel Görögország, oda kellett figyelni. 50 másodperccel a vége előtt Horkai György kért időt (előtte a görögök is, de nem vezetett eredményre), és végül a srácok megoldották a feladatot.
 
Megvan a második siker, amelyhez Vogel Soma 13 védéssel járult hozzá.
 
Horkai György a meccs után így nyilatkozott:

„Jól játszottunk, ne feledjük, ennek a csapatnak így együtt ez volt az első komolyabb meccse. Görögország nem Málta. Az első negyed után összeállt a védekezésünk, és Vogel Somának is voltak bravúrjai, ez alapozta meg, hogy el tudtunk húzni. 10-5 után bosszantó hibákat követtünk el, ez nem tetszett. A padlón voltak akkor már a görögök, le kellett volna zárni a meccset, még egy tőrdöfés kellett volna, hiszen itt nincs kegyelem. Felhoztuk őket, emellett három emberelőny még kaptunk az utolsó negyedben, de mindegyiket elhibáztuk. 9-5 után nem lehet 3-1-re elveszíteni egy negyedet. No de semmi sem lehet tökéletes, tulajdonképpen maximálisan elégedett lehetek. Sokkal jobbak voltunk, mint az ellenfél, mindenki ezt mondta itt a meccs után is. Megyünk tovább, holnap Montenegró következik, igyekszünk a mai hibákat kiküszöbölni. Megvolt a torna első meglepetése is, az oroszok megverték a horvátokat. Még nem láttam a meccset, magunkkal foglalkozom, majd ha aktuális lesz esetleg, akkor megnézzük. Versenyképesek vagyunk, ez világos, erre kell gondolni, és csinálni tovább a dolgunkat. Legelőször Montenegró ellen.”
 
Biros Barnabás a meccs után: "Nagyon jól játszott a csapat, szépen kihasználtuk helyzeteinket. Még az emberelőny-kihasználásunkon csiszolni kell, de nem állunk meg, megyünk tovább és csináljuk keményen!"
 
Manhercz Krisztián a meccs után:

„Már vezettünk 6-2-re a meccs elején, de aztán jött egy rövidzárlat, mint ahogyan a meccs utolsó negyedében is így történt. 10-5-nél megint előjött, ezeket a hibás időszakokat kell kiküszöbölnünk. Nemcsak Montenegró ellen holnap, hanem mindenki ellen, bárkivel is játszunk. Túlságosan megnyugodtunk, és ez nem fér bele, Gyuri bá azt mondaná, 13-6-ra kellett volna nagyjából megnyerni a meccset. Ettől függetlenül jól játszottunk, amikor védekezésben működtek a dolgok, a blokkok, a görögök nem tudtak velünk mit kezdeni. Lehet, hogy holnap elég lenne egy döntetlen is, de én ezzel nem akarok foglalkozni, erőt kell demonstrálni, meg kell mutatni mindenkinek itt az Eb-n, hogy a magyar egy nagyon jó csapat. Szóval győzni kell holnap is.”


Eredmény – junior Európa-bajnokság, 2. játéknap:

Magyarország-Görögország 10-8 (4-2, 3-3, 2-0, 1-3)
A magyar gólszerzők
: Nagy Á. 3, Burián 2, Manhercz K. 2, Szatmári, Biros B., Teleki 
 
A másik mérkőzésen:
 
Málta-Montenegró 6-19

További eredmények:

Azerbajdzsán-Grúzia 3-26
Horvátország-Oroszország 12-13
Szlovákia-Románia 10-11
Törökország-Németország 7-15
Szerbia-Olaszország 12-3
Spanyolország-Hollandia 17-3
 
A hollandiai Európa-bajnokságon részt vevő keret:

Vogel
Soma, Sólyomvári Márton – kapusok

Nagy Ádám, Sélley-Rauscher Domonkos, Lukács Dorián, Teleki András, Simon Henrik, Vadovics Viktor, Burián Gergely, Biros Barnabás, Szatmári Kristóf, Csacsovszky Erik, Manhercz Krisztián – mezőnyjátékosok

Szövetségi kapitány: Horkai György
Edző: Kis István

További mérkőzésünk a csoportban:

Szeptember 13., kedd:

Magyarország-Montenegró – 19.15
 
Az U19-es férfitorna csoportjai:

A csoport: Szerbia, Olaszország, Németország, Törökország
B csoport: Horvátország, Oroszország, Grúzia, Azerbajdzsán
C csoport: Spanyolország, Hollandia, Románia, Szlovákia
D csoport: Görögország, Magyarország, Montenegró, Málta

A magyar csapat csoportgyőzelem esetén azonnal a legjobb nyolc közé kerül, és a négy közé az A csoport második és a C csoport harmadik helyezett csapatai meccsének győztesével játszik. Csoportmásodik hely esetén a B csoport 3. helyezettjével kell játszani a nyolc közé jutásért, míg csoportharmadik hely alkalmával a B csoport 2. csapatával.


-ds-

Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
junior válogatott
u19-es
97-es korosztály
horkai györgy
kis istván