cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Jön a junior-Eb, a fiúk eltökéltek!

2016. szeptember 9. 8:23

A hollandiai Alphenben vasárnap elkezdődik az U19-es Európa-bajnokság. A magyar válogatott bízik a jó eredményben.

A képen fent, balról: Lukács Dorián, Teleki András, Simon Henrik, Burián Gergő, Nagy Ádám, Vogel Soma
Alsó sor balról: Biros Barnabás, Csacsovszky Erik, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Manhercz Krisztián, Vadovics Viktor, Sólyomvári Márton

 
A lányok Hágában, a fiúk Alphenben küzdenek az Európa-bajnokságon, Faragó Tamás várakozásairól itt írtunk.

Horkai György már úgy utazik Hollandiában pénteken a fiúkkal, hogy az ifi válogatottal már szerzett egy érmet a nyáron, Podgoricában világbajnoki bronzérmes lett a magyar csapat. Abból a keretből négyen is ott lesznek az Eb-n: Burián Gergő, Vadovics Viktor, Teleki András és Nagy Ádám. Utóbbi így várja a kontinenstornát:

„Hát, kétnapos pihenő után három közös edzésünk volt, ami főleg a gyakorlásról szólt, az összeszokásról. Illetve nekünk, 98-asoknak a régi szabályokra való visszaszokásról. Meg a nagyobb labda megszokásáról. Ez utóbbi ment talán a legfurábban, de én abszolút bizakodó vagyok, és nagyon várom már, hogy megérkezzünk Hollandiába és felvegyük az Eb ritmusát. Ami engem illeti: szeretném a világbajnokságon mutatott jó játékomat továbbvinni, és maximálisan beilleszkedni a csapatba.”

A mieink egyik legrutinosabb tagja Szatmári Kristóf lesz. A nyáron az UVSE-ből a bajnok és BL-harmadik Szolnokhoz igazoló is nagyon eltökélt:

„Bizakodóan várom az Eb-t. Természetesen van bennem izgalom, mert nehéz csoportban vagyunk, de bízom benne, hogy ez az egészséges izgalom el fog múlni vasárnapra, amikor beugrunk a vízbe. Sokat várok magamtól és a csapattól is. Védekezésben minél kevesebbet kell hibáznom, elöl meg a lehető leghatékonyabban ki kell használni a helyzeteimet, kiszolgálni a csapattársaimat. Úgy gondolom, erős keretünk van, ebben a két-három napban még jobban összecsiszolódtunk, pontosítottuk a játékot néhány helyen. Szóval készen állunk a feladatra!”

Biros Barnabás
az utóbbi évben, Egerben mutatott játékának köszönhetően lett stabil tagja a korosztályos válogatottnak, így most debütál:

„Nagyon izgatottan várom az Európa-bajnokságot, hiszen nekem ez az első világversenyem. Nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy utazhatok a fiúkkal. Én nagy reményekkel utazom erre az eseményre. Szerintem jó csapatunk van, igyekszem a maximumot nyújtani és a lehető legtöbbet kihozni magamból. Nagyon várom a rajtot!”
 
Szintén első világversenye lesz a hollandiai Simon Henriknek. A Vasas centere kemény munkával küzdötte be magát az Eb-keretbe:
 
„Korábban egy-két keretedzésen már részt vettem, de ez az első nyári felkészülés a válogatottal. Nagyon örülök, hogy bekerültem az utazó keretbe, úgy érzem, nagyon sokat fejlődtem az elmúlt hetekben. Nagy lehetőség ez, és bár a nápolyi edzőtáborról visszatérve megsérült a bokám, nem hagynám ki ezt a lehetőséget. Szerencsére már jobban is vagyok, és alig várom a tornát." 

Vogel Soma
bivalyerős bástya lesz ott hátul a kapuban, reméljük is, meg nem is, hogy az 5 métereseknél (is) megint bravúrokat mutat be (természetesen azért reméljük az ellenkezőjét, mert bízunk a rendes játékidős sikereinkben). Így várja a tornát:

„Hosszú és kemény felkészülésen vagyunk túl, úgy gondolom, hogy mindenki, aki bekerült az utazó keretbe, maximális teljesítményt nyújtott egész nyáron. Nagyon izgatottan várom az Európa bajnokságot, nehéz csoportunk van, amiből a lehető legjobb helyen kéne végeznünk a könnyebb továbbjutás érdekében. Szerintem elég jó társaság állt össze a nyár végére, minden posztra van játékosunk, mondhatni nincs lyuk a csapatunkban. Személy szerint egyelőre még nem érzem át annyira a versenyhelyzetet, csütörtökön délelőtt még edzettünk, délután már csak a készülődésé és a pihenőé volt a főszerep. Pénteken ez az érzés már biztosan változni fog, ahogy megérkeztünk. Biztos vagyok benne, hogy maximális tűzzel várom és várjuk majd a mérkőzéseket! Ezúton szeretném megköszönni a segítséget és az egész nyári munkát azoknak az edzőknek, akik nem utaznak velünk. Így Bors Lászlónak, Tóth Kálmánnak és Horváth Tamásnak.”

Jó utat a fiúknak, a mieink vasárnap Máltával indítanak.

Tournament-Schedule-Men_800.jpgA hollandiai Európa-bajnokságra utazó keret:

Vogel
Soma, Sólyomvári Márton – kapusok

Nagy Ádám, Sélley-Rauscher Domonkos, Lukács Dorián, Teleki András, Simon Henrik, Vadovics Viktor, Burián Gergely, Biros Barnabás, Szatmári Kristóf, Csacsovszky Erik, Manhercz Krisztián – mezőnyjátékosok

Szövetségi kapitány: Horkai György
Edző: Kis István

Az U19-es férfitorna csoportjai:

A csoport: Szerbia, Olaszország, Németország, Törökország
B csoport: Horvátország, Oroszország, Grúzia, Azerbajdzsán
C csoport: Spanyolország, Hollandia, Románia, Szlovákia
D csoport: Görögország, Magyarország, Montenegró, Málta

A magyar csapat csoportgyőzelem esetén azonnal a legjobb nyolc közé kerül, és a négy közé az A csoport második és a C csoport harmadik helyezett csapatai meccsének győztesével játszik. Csoportmásodik hely esetén a B csoport 3. helyezettjével kell játszani a nyolc közé jutásért, míg csoportharmadik hely alkalmával a B csoport 2. csapatával.

A magyar csapat csoportmérkőzései:

Szeptember 11., vasárnap:

Magyarország-Málta – 10.15

Szeptember 12., hétfő:
Görögország-Magyarország – 17.15

Szeptember 13., kedd:
Magyarország-Montenegró – 19.15

Az Európa-bajnokság hivatalos oldala: http://ejcwaterpolo2016.nl/?lang=en

-dobos-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
junior válogatott
u19-es
97-es korosztály
horkai györgy
kis istván