cover image
Egyéb

FINA-bizottságok: Kemény Dénes az edzői testületben

2013. július 29. 15:36

A FINA Büro délelőtti ülésén jóváhagyta a különböző bizottságok összetételét: több magyar, így Kemény Dénes MVLSZ-elnök is tag lett (az edzőbizottságban), ugyanakkor a honi elnökség által TWPC-tagnak jelölt Molnár Tamás nem kapta meg a szükséges támogatást.

A következő négy évben négy magyar képviseli a hazai érdekeket a FINA különféle testületeiben: Gyárfás Tamás alelnökként, valamint a kommunikáció irányítójaként, Kemény Dénes az edzőbizottság, Salamon Ferenc a Masters-bizottság, míg Csurka Gergely a médiabizottság tagjaként.

Kemény Dénes MVLSZ-elnök az alábbiakat nyilatkozta a döntések nyilvánosságra kerülése után: „Először is köszönet jár Gyárfás Tamásnak, hogy a lehető legjobban igyekezett elősegíteni a magyar érdekek érvényesülését.

Azok után, hogy itthon Kiss Lászlóval együtt a Magyar Edzők Társaságának alelnökévé választottak, újabb megtiszteltetés, hogy a FINA edzőbizottságának tagja lehetek. E testületen belül eddig Joan Jané volt a vízilabdázók képviselője, mostantól én leszek az, ami nagy felelősség.

A FINA kongresszusán magam is tapasztaltam, Salamon Ferenc több évtizedes sportdiplomáciai múltja okán töretlen népszerűségnek örvend a nemzetközi szövetségben, azaz teljesen érthető, hogy újabb ciklusra kapott bizalmat, immáron a Masters-bizottság tagjaként. Kapcsolatai révén továbbra is segíthet nekünk, úgy gondolom.

Ami a TWPC-tagságot illeti, az előttünk álló három, illetve négy évben azon kell dolgoznunk, hogy Molnár Tamás jelöltségét a LEN-ben és a FINA-ban teljes mértékben elfogadtassuk, és ebben természetesen fontos szerep hárul Tamásra is. Tanulságokkal szolgált a mostani FINA-procedúra, és a trendeket figyelve valóban fontos, hogy a következő ciklusban ismét legyen magyar a vízilabda-bizottságban, függetlenül attól, hogy 2000 és 2009 között aranyérmek sorát sikerült nyernünk, bár nem volt TWPC-tagunk. Az pedig a nemzetközi szövetség számára is fontos lehet, ha egy háromszoros olimpiai bajnok emeli a testület tekintélyét.
##IMG655##  
 
##IMG658##  
Vízilabda hírek
Barcelona 2013
fina
bizottság
kemény dénes
molnár tamás
salamon ferenc
csurka gergely
gyárfás tamás