cover image
Egyéb

Így várják az edzők a kupa négyes döntőjét

2015. december 11. 15:14

Cseh Sándor, Varga Péter, Vincze Balázs és Dabrowski Norbert előzetese a szombati és vasárnapi egri BENU Magyar Kupa négyes döntője apropóján.

Egy magára valamit is adó élcsapat nem mehet úgy neki egy négyes döntőnek, hogy ne az legyen a célja, hogy megnyerje azt. Ilyenkor mindenki félreteszi problémáit, nyűgjeit és bajait, és koncentrál – legelőször az elődöntőre.

Így tesz a címvédő Szolnok, a fiatalos lendületben bízó Szeged, a házigazda Eger és a tavalyi döntős OSC is. A vezetőedzőket kérdeztük, az elődöntők párosítása alapján.

December 12., szombat 12 óra:


Szolnoki Dózsa-Közgép-Szeged-Diapolo – TV: M4 Sport
Eger, Bitskey-uszoda, vezeti:
dr. Marosvári Attila, Németh András

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője:

„Az elmúlt években Eger és az egri vízilabda a sportág klasszikus fellegvárává nőtte ki magát. A csapat erőssége, a helyszín és a tét miatt éppen ezért egy nagyon jó hangulatú Final Fourra számítok. Az Egernek egy óriási dolog, hogy hazai pályán szerepel, hazai medencében kapja meg a lehetőséget arra, hogy megnyerje a kupát. Nyilván mindenki azért utazik oda, hogy jó eredményt érjen el, mi is így vagyunk ezzel, de egyelőre csak a Szeged elleni meccsel foglalkozunk.

Egyértelmű, hogy ennek a szolnoki csapatnak jó ideje az esélyesség terhével kell együtt élnie, játszania, most is mi vagyunk az egyik esélyesei a végső sikernek, de minimum három csapat ezt elmondhatja magáról. Kétségtelen, jobb helyzetben vagyunk azokhoz a csapatokhoz képest, amelyeknél sérült egy-két meghatározó játékos. Ugyanakkor nem mindig jön ki a centerhiány vagy fölény egy-egy meccsen, ez sok mindentől függ. A centerjátékot figyelve megnéztem az OSC és az Eger elleni mérkőzéseinket az elmúlt időszakból. Tavaly ősszel például Egerben úgy játszottunk, hogy Hárai Balázs hiányzott az ellenfélnél, ehhez képest kaptunk 18 emberhátrányt és két 5 méterest. A szolnoki 10-10-es meccsünkön vízben volt Kis Gábor és Hárai Balázs is, mi 4, ők 7 kiállítást kaptak. Azaz előre nem lehet előnyökről és hátrányokról feltétlenül beszélni.


Ami a Szeged elleni meccset illeti: igen, a keddi, sima bajnoki győzelmünket most félre kell tenni, mert bár őket ez mélyen érinthette, azt nem szeretném, ha a szolnoki csapatban is nyomot hagyott volna. Ha egy csapat tíz góllal megveri a másikat, rosszul is kijöhet a szituációból egy nem megfelelő hozzáállással. Ezt szeretnénk elkerülni.”


Varga Péter, a Szeged vezetőedzője:

„Mindenképpen jobban szeretnénk teljesíteni, mint a keddi bajnoki mérkőzésen. Főleg védekezésben kell javulnunk, nem szabad könnyű gólokkal megajándékozni a Szolnokot, mert ők ezt köszönik szépen, a hibáinkat könyörtelenül kihasználják. Sok mindenben előre kell lépnünk, fejben is.


A játékosokat nyilvánvalóan megviselte a keddi vereség, ez teljesen érthető, de bízom benne, hogy szombatra ezen túl tudunk lépni. Remélem, hogy a kimondott vagy ki nem mondott esélytelenség nyugalmát a javunkra tudjuk fordítani. Ez bátor, vagány, agresszív játékot jelent, különösen védekezésben, de támadásban is muszáj ezt követnünk.


Nem gondolom, hogy görcsölnünk kellene, hogy görcsben kellene játszanunk, szerintem a felszabadult, de fegyelmezett játék vállalható a részünkről. Szerencsére mindenki egészséges a csapatban, így teljes kerettel készülhetünk a Szolnok ellen."


December 12., 13 óra 30:


A-Híd-OSC-Újbuda-ZF-Eger – TV: M4 Sport
Eger, Bitskey-uszoda, vezeti:
dr. Molnár Tamás, Csanádi Zsolt

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője:

„Az elmúlt időszakban az élet mindkét csapat számára nehézségeket támasztott, a kérdés az lesz, melyik csapat tud ezeken felülemelkedni. Nyilvánvaló, hogy ezeket a problémákat az előttünk álló másfél napban nem lehet feloldani, viszont jó játékot igenis lehet produkálni. Jó eredményt is lehet elérni, nekünk is ez a célunk, amivel feledtetnénk az elmúlt időszak gyenge teljesítményét azokkal, akik kötődnek hozzánk. Hiszen volt két olyan mérkőzésünk, amely nem volt méltó a jelenlegi OSC-hez.

Szakmailag nehezebb a mostani négyes döntőre meglepetést, újdonságot tartogatni, aminek egyik oka az idő, a másik pedig az, hogy tavaly például két dologgal nem kellett foglalkoznunk. Nem kerültünk a Bajnokok Ligája főtáblájára, illetve a válogatottban sem szerepelt ilyen sok játékosunk. Az, hogy most ez így van, persze büszkeséggel kell, hogy eltöltsön minket, a maga nehézségeivel együtt.


Egy hét van hátra ebből a naptári évből, a hétvégén semmilyen külső körülmény nem szabad, hogy befolyásoljon minket. Beszélni sok mindenről lehet, de én azt szeretném, hogy a vízben mutassuk meg, valósak-e a velünk szemben megfogalmazott aggályok, vagy pedig túl lehet ezen esni. Nekünk a tavalyi évet kell bizonyítanunk, alá kell támasztanunk, hogy az nem egy kiugró eredmény volt, hanem amiatt következett be, mert érettek vagyunk és tudunk tartani egy szintet.


A bajnokságban volt több olyan meccsünk, amelyet a csapatok helyzetéből adódóan gyengébb játékkal is tudtunk hozni, ugyanakkor az Eger nem olyan ellenfél, ahol ezt meg lehet engedni. A keddi meccshez képest nagy fordulatra van szükségünk, de ettől függetlenül azt szeretném, hogy jól játsszunk az elődöntőben.”


Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője:

„Úgy megyünk neki ennek a hétvégének, hogy szeretnénk megnyerni a kupát hazai medencében. Jelen pillanatban a szombat fél kettő és háromnegyed három közötti történések érdekelnek, az OSC elleni meccs, azon kívül más még nem.

Nagy baj lenne, ha teherként élnénk meg azt, hogy idehaza lesz a kupa négyes döntője. Az elmúlt napokban többen felvetették, hogy egy nehézségekkel küzdő OSC ellen játsszunk majd, nem igazán értettem ezt a megjegyzést. Mi ugyanis ugyanolyan nehéz helyzetben vagyunk, mint az ellenfél, hiszen Hárai Balázst és Zalánki Gergőt is elveszítettük, mindkettőt megműtötték. Sem előnyt, sem hátrányt nem jelent tehát az, hogy az OSC-nél is akadnak problémák.


Úgy látom, a játékosok tisztában vannak a feladattal, a tétnek megfelelően készülnek a hétvégére. A teher inkább akkor jelentkezett, amikor a négy közé jutás volt a tét. Már korábban is utaltam rá, hogy nemcsak a selejtezőben volt a miénk a legnehezebb csoport, hanem a négy közé jutásért is kemény ellenfelet kaptunk a Ferencváros személyében.


Nem könnyű egy Magyar Kupát megnyerni, de mi más is lehetne a célunk, mint ez.”

-ds-
Vízilabda hírek
magyar kupa
benu magyar kupa
eger
szolnok
szeged
osc