cover image
Egyéb

Női BENU Magyar Kupa: a BVSC is a döntőben

2015. november 28. 18:33

Petrovics Mátyás csapata a tarthatatlan Illés Anna vezérletével magabiztosan győzte le az Egert (17–12), így a vasárnapi fináléban a kupagyőzelemért csatázhat az UVSE ellen.

A második elődöntő is úgy indult, hogy roppant sima lesz. Illés Anna lőtt lét szép akciógólt, majd Kisteleki Dóra is mattolta Kiss Alexandrát, miközben az egri támadások elhaltak a zuglói szorításban. Nem csoda, hogy Kelemen Attila a 3. percben kikérte az idejét…

Csapata a folytatásban sem volt képes elkapni a fonalat, mert ugyan a Rebeca Parkes által kiharcolt ötméterest Czigány Dóra gólra váltotta, ám kimaradt helyzetek, és két kapott gól (Takács Orsolya és Kisteleki volt a szerzője) következett. Egri szempontból az 1–5-ös első negyed felettébb elkeserítőnek tűnt.

A második negyedben aztán varázsütésre megváltozott valami, hiszen Parkes, majd Zajácz Hanna is bevágott egy fórt, majd Gyöngyössy Anikó góljára Miklós Réka révén volt válasza az Egernek. Már azt hihették a hevesiek, hogy még feljebb kapaszkodhatnak, amikor a zuglóiak rázták meg magukat: Illés Anna „szólt” újra, a soros duplája újfent szétnyitotta az ollót. Zajácz találata zárta a menetet, avagy 8–5-re vezetett Petrovics Mátyás csapata.

Nagyszünet után két elrontottnak látott emberfóros helyzetet után némi szerencsével került a labda a zuglóiakhoz, és Sikter Diána, illetve Máté Zsuzsanna szerzett gólt, 10–6-ra léptek el a fővárosiak, akiknél Illés Anna tarthatatlannak bizonyult: Miklós Réka szép találata után újfent a „Nusi” becenévre hallgató pólós villant. Kapust cserélt az Eger: Kiss Alexandra helyett Olivia Murphy állt be. Említést érdemel, hogy a BVSC játékosai még emberhátrányban is szinte külön őrizték Czigány Dórát, az egriek kiválóságát.

Takács és Illés vezéreltével egyre jobban ellépett ellenfelétől a BVSC, amely végül 17-12-re nyert.

A vasárnapi, 19 órakor kezdődő fináléban így UVSE-BVSC mérkőzést rendeznek, amelyet az M4 élőben közvetít majd.

Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője: „Nagyon fegyelmezetten játszottak a lányok, tökéletesen végrehajtva a taktikai utasításokat. Ez volt a célunk, hogy győzzünk, amiért jöttünk tehát, azt megvalósítottuk. Maximálisan meg vagyok elégedve a csapatommal.”

Kelemen Attila, az Eger vezetőedzője: „A BVSC abban vert meg minket, amire egész héten készültünk. A vízilabda észjáték, fejben nagyon gyengék vagyunk, sajnos. A meghatározó játékosaim nem nyújtottak olyan teljesítmény, főleg fejben, ami szorosabb meccset eredményezett volna.”

Illés Anna, a BVSC játékosa: „Nagyon jól kezdtük a meccset. Amíg támadásban higgadtak voltunk, addig a védekezésünk is jól működött. Izgatottan várjuk a döntőt, ami nem lesz egyszerű, de szeretnénk megnyerni. Nagyon jó csapatban játszom, mind a vízben, mind az uszodán kívül nagyon jó a társaság, örülök, hogy ide jöttem haza.”


Eredmény – BENU Női Magyar Kupa négyes döntő
Elődöntő

BVSC-Zugló–ZF-Eger-EKF 17–12 (5–1, 3–4, 6–2, 3–5)

Hajós-uszoda, 300 néző. Vezette: Mucskai, Berki

BVSC: Doroszlai – Illés 6, Kisteleki D. 2, Takács O. 3, Sikter 1, Leimeter 1, Gyöngyössy 1. Csere: Kele, Máté 1, Farkas, Varga V. 1, Tamás 1. Vezetőedző: Petrovics Mátyás

Eger: Kiss A. – Zajácz 2, Szeredi, Parkes 2, Ráski, Czigány 3, Miklós 2. Csere: Pócsi, Veréb, Jenes 1, Szívós 1, Hornyák 1, Murphy (kapus). Vezetőedző: Kelemen Attila

Gól/emberelőny: 6/9, ill. 4/10
Gól/ötméteres: 2/3, ill. 2/2
Kipontozódott: Miklós, Szeredi, Veréb
Vízilabda hírek
benu női magyar kupa
eger
BVSC