cover image
Egyéb

Női BENU Magyar Kupa: fináléban az UVSE

2015. november 28. 17:28

Áts Bertalan címvédő csapata magabiztos játékkal győzte le a Dunaújvárost (8–4), így kvalifikálta magát a vasárnapi döntőbe.

Gurisatti Gréta kiharcolt, Menczinger Kata belőtte az ötméterest. Így szimplán akár jól is hangozhatna ez a dunaújvárosiak számára. Némi bökkenő: citált jelenet az UVSE elleni kupaelődöntő 23. percében történt, és az első gólja volt a csapatnak…

Ami tetézte Mihók Attila alakulatának baját: ekkor már hatnál járt a rivális.

A fentiek tökéletesen mutatják a parti izgalommentességét. Semmi sem sikerült a Dunaújvárosnak: nem sikerült lefordulni, nem sikerült átlőni az ellen zónáját, nem sikerült belőni az emberelőnyöket. Ráadásul hátul is „sikerült” néhány hajmeresztő hibát véteni, alkalmasint ajándékgólt adni az UVSE-nek. Hiába védett egészen nagyokat, mutatott be bravúrokat a hétközi, Hollandia elleni válogatott Világliga-mérkőzésen is remeklő Kasó Orsolya, egyedül nem tarthatta csapatát.

Más megközelítésből: magabiztos, rendkívül magabiztos volt a címvédő. Gangl Edina kapujára többnyire szűrt lövések mentek csak, igaz, előfordult, főleg hátrányban, hogy a válogatott játékos kiváló reflexeinek köszönhetően maradt gól nélkül a Dunaújváros. Antal Dóra hozta szokásos gólerős játékát, Tóth Ildikó centerben iparkodott össze gólt, ötmétereseket, kiállításokat, de a stabil csapatjáték jellemezte Áts Bertalan együttesét.

Az utolsó negyedben Menczinger Kata két góljával három gólra zárkózott a Dunaújváros, ám Tóth Ildikó centergólja szertefoszlatta a szoros eredménybeli reményeit is, avagy az UVSE magabiztos játékkal kvalifikálta magát a vasárnapi, 19 órakor kezdődő fináléba, amelyet az M4 élőben közvetít majd.
 
Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője: „A támadásaink lassúak voltak, annak ellenére, hogy fegyelmezetten játszottunk. A lövőteljesítményünk viszont elmaradt az elvárttól, nem ütötte meg azt a színvonalat, ami egy ilyen meccsen elvárható. Megérdemelten nyert az UVSE, gratulálok neki."

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője: "Nagyon fontos volt, hogy a meccs elején mi lőttük a gólokat, ez stabilizált bennünket, az önbizalmunkat is megnövelte. A védekezésünk sokáig nagyon jól működött, Gangl Edina pedig fantasztikus teljesítményt nyújtott a kapuban. Ilyen közönség előtt nagyon jó volt vízilabdázni, holnap jön az igazi erőpróba."
 
Gangl Edina, az UVSE kapusa: "Az volt a fontos, hogy a Dunaújváros ne forduljon le, ezt kellett leginkább megakadályoznunk. Amíg türelmesen szőttük a támadásainkat, nem lőttünk felelőtlenül, addig a védekezésünk is jól működött. Szerencsére ez elég sokáig így volt. Élveztem a játékot."

Kasó Orsolya, a Dunaújváros kapusa: "Hát, nehéz mit mondani, nem voltunk elég rámenősek támadásban. A védekezés nagyjából jól ment, de azért ott is akadtak hiányosságok, az UVSE pedig kihasználta ezeket. Kár, hogy nem tudtunk feltámadni a harmadik negyedben szerzett két gól után."


Eredmény – BENU Női Magyar Kupa négyes döntő, elődöntő: 

Dunaújvárosi Főiskola VE-Maarsk Graphics–UVSE 4–8 (0–2, 0–2, 2–2, 2–2)
Hajós-uszoda, 300 néző. Vezette:
Molnár T., Molnár P.

Dunaújváros: Kasó – Szilágyi, Menczinger K. 3, Gurisatti, Horváth B., Ziegler, Somhegyi. Csere: Garda, Vályi V., Vályi F., Brávik F. 1. Vezetőedző: Mihók Attila

UVSE: Gangl – Antal 3, Kisteleki H. 2, Szücs, Keszthelyi 1, Tóth I. 2, Csabai. Csere: Kövesdi, Takács V., Kuna, Hertzka. Vezetőedző: Áts Bertalan 

Gól/emberelőny: 1/9, ill. 1/8
Gól/ötméteres: 1/1, ill. 2/2
Vízilabda hírek
uvse
dunaújváros
magyar kupa
BENU