cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Férfi junior-vb: "A csapat erejét mutatja a siker"

2015. szeptember 12. 14:47

A görögök ellen megszerzett harmadik hely után értékelések az almaty-i világbajnokságról.

Ahogyan arról írtunk, a férfi junior-válogatott nagy csatában, 5 méteresekkel verte meg Görögországot a világbajnoki bronzmérkőzésen. Reakciók következzenek, amint befutnak hozzánk.
 
Horkai György:

„Nyertünk, ez a legfontosabb, ez a lényeg. Köszönöm a fiúk kétéves munkáját, sok sikert azoknak, akikkel befejeztük a munkát. Ez a korosztály Európa-bajnoki ezüstérmes és világbajnoki bronzérmes lett, nincs okunk szégyenkezni.”

Nagy Ádám:

„Nagyon-nagyon örülök. Elég gyengén kezdtünk megint, aztán baromi nagy elszántsággal és keménységgel odaálltunk, és bedaráltuk őket. Aztán sajnos, nem sokkal a vége előtt még vezettünk hárommal, de kiengedtünk, és a bírók sem hagyták azt, hogy megnyugodjunk. A végén kaptunk egy kontrát és egy kiállítást, egy ötöst, amit értékesítettek is. Így álltunk oda a büntetőkhöz, majd Soma három védésével meg tudtuk nyerni a párharcot. Rettentően örülök.”

Kolozsi Marcell:

„Tegnap nagyon el voltunk keseredve a meccs után! A csapat erejét mutatja viszont, hogy sikerült összeszedni magunkat, és végül nagy szívvel, egymásért küzdve sikerült megnyerni ezt a mai meccset!”

Kovács Gergő:

"A tegnapi elődöntő sokat kivett a csapatból mind testileg, mind lelkileg, de talpra tudtunk állni. A meccset sajnos nem úgy kezdtük, ahogy az első csoportmeccsünkön, és a vége előtt 2 perccel meg hárommal mentunk, amit a butaságainkkal 0-ra apasztottunk. Ebben vaskosan benne voltam én is, rólam lett 5 méteres a veégén. Viszont a csapat erejét mutatja, hogy ennek ellenére is győzni tudtunk büntetőpárbajjal. Gratulálok a csapatnak."

Eredmény – férfi junior-vb, bronzmérkőzés:

Magyarország-Görögország 9-9, 5 méteresekkel: 4-3 (1-3, 2-1, 3-1, 3-4)
A magyar gólszerzők:
Manhercz K. 3, Zalánki 2, Sedlmayer 2, Nagy Á., Pohl

A magyar válogatott tagjai:

Kardos Gergely, Vogel Soma – kapusok

Kolozsi Marcell, Pohl Zoltán, Vogel Simon, Nagy Ádám, Manhercz Krisztián, Sedlmayer Tamás, Kovács Gergő, Kalanovics Balázs, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok

A döntőben:

Szerbia-Olaszország 13-12

A torna gólkirálya: Kiril Rusztamov (Üzbegisztán)
A torna legjobb játékosa: Gavril Subotics (Szerbia)
A torna legjobb védője: Alessandro Velotto (Olaszország)
A torna legjobb kapusa: Lazar Dobozanov (Szerbia)
 
-ds-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
férfi junior válogatott
horkai györgy
almaty