cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Férfi junior-vb: BRONZÉRMES a magyar válogatott

2015. szeptember 12. 11:29

Horkai György csapata megnyerte a bronzmérkőzést, drámai küzdelemben, ezzel éremmel zárta az almaty-i világbajnokságot. A görögöket kellett ehhez legyőzni.

Keretbe foglalta a junior-válogatott az almaty-i világbajnokságot, hiszen a görögök elleni csoportmeccsel nyitott a csapat, és ellenük is zárta a tornát. Az első találkozón magabiztosan győztünk, most egy egygólos siker is gyógyír lehetett az olaszok ellen elveszített elődöntő után.

Manhercz Krisztián emberelőnyös góljával nyitottunk, nem sokkal később egalizáltak a görögök, és sajnos jobban ment nekik a szakasz második felében is, 3-1-re nyerték az első nyolc percet.

Zalánki Gergő emberelőnyből szépített a második negyed elején, de 4-2-nél megint kettővel mentek a görögök, akik egyébként nagyon parázs meccset játszottak a horvátokkal, majd a szerbekkel is. Nagy Ádám szerzett aztán fontos gólt, 4-3 maradt a félidei állás is.

Manhercz Krisztián egalizált (4-4) a fordulás után, Sedlmayer Tamás pedig megszerezte a vezetést (5-4), majd Pohl Zoltán hátulról lőtt nagy gólt, először vezetett a magyar válogatott két góllal! A negyed végére ez egy gólra olvadt, 6-5.

Gyorsan egyenlített a görög válogatott, de aztán a mieink percei következtek, 9-6-ra húztunk el! 1 perc volt hátra, amikor szépítettek a görögök, de ekkor már kezdhettünk örülni. Horkai György időt kért, majd drámai fordulat következett.

Gólt dobott a görög csapat (9-8), majd 4 másodperccel a vége előtt kiállítást kapott a magyar válogatott, nem ment ki a kiállított játékos, így büntetőhöz jutott az ellenfél, értékesítette is, 9-9. Jöhettek a büntetők.

A görögök kezdték, be is lőtték, majd Zalánki Gergő tett ugyanígy. 1-2 után Sedlmayer Tamás mellélőtte a labdát, majd a görögök újra betalált, 1-3. Meleg volt a helyzet, de Nagy Ádám betalált, majd Kardos Gergelyt leváltotta Vogel Soma. Rögtön védett is, Kolozsi Marcell egyenlített (3-3), majd Vogel Soma ismét megfogta a görög büntetőt. Manhercz Krisztián következett, kihagyta, de ott volt Vogel, aki a harmadikat is hatástalanította. Elképesztő bravúr, s miután Zalánki Gergő újra betalált, a magyar válogatott megnyerte a meccset és az érmet. Gratulálunk!
Nagy Ádám:

„Nagyon-nagyon örülök. Elég gyengén kezdtünk megint, aztán baromi nagy elszántsággal és keménységgel odaálltunk, és bedaráltuk őket. Aztán sajnos, nem sokkal a vége előtt még vezettünk hárommal, de kiengedtünk, és a bírók sem hagyták azt, hogy megnyugodjunk. A végén kaptunk egy kontrát és egy kiállítást, egy ötöst, amit értékesítettek is. Így álltunk oda a büntetőkhöz, majd Soma három védésével meg tudtuk nyerni a párharcot. Rettentően örülök.”

Kolozsi Marcell:

„Tegnap nagyon el voltunk keseredve a meccs után! A csapat erejét mutatja viszont, hogy sikerült összeszedni magunkat, és végül nagy szívvel, egymásért küzdve sikerült megnyerni ezt a mai meccset!”

zaszlo2.jpgEredmény – férfi junior-vb, bronzmérkőzés:

Magyarország-Görögország 9-9, 5 méteresekkel: 4-3 (1-3, 2-1, 3-1, 3-4)
A magyar gólszerzők:
Manhercz K. 3, Zalánki 2, Sedlmayer 2, Nagy Á., Pohl
 
A magyar válogatott tagjai:

Kardos Gergely, Vogel Soma – kapusok
Kolozsi Marcell, Pohl Zoltán, Vogel Simon, Nagy Ádám, Manhercz Krisztián, Sedlmayer Tamás, Kovács Gergő, Kalanovics Balázs, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok
 
A döntőben:

Szerbia-Olaszország 13-12

A torna gólkirálya: Kiril Rusztamov (Üzbegisztán)
A torna legjobb játékosa: Gavril Subotics (Szerbia)
A torna legjobb védője: Alessandro Velotto (Olaszország)
A torna legjobb kapusa: Lazar Dobozanov (Szerbia)
 
-ds-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
férfi junior válogatott
horkai györgy
almaty